Alin Roșu a marcat un gol pentru naționala României

Alin Roșu (CSU din Suceava) a marcat un gol pentru naționala de handbal masculin a României, în victoria pe care aceasta a obținut-o duminică seara, în Sala “Horia Demian” din Cluj-Napoca, scor 33-23 (18-15), în fața Republicii Moldova.

În urma acestui rezultat, selecționata lui Xavier Pascual s-a calificat în faza a doua a preliminariilor Campionatului Mondial din 2023.

România a dominat jocul de la un capăt la altul și, cu excepția a doua momente de egalitate (12-12, 14-14), în prima repriză, a condus permanent pe tabela de marcaj, desprinzându-se decisiv după pauză.

Pentru echipa antrenată de Xavi Pascual au marcat Gabriel Cumpănici (5 goluri), Alexandru Şimicu (4), Ionuț Nistor (4), Alexandru Ghivil (3), Cristian Ghiță (3), Călin Dedu (3), Roland Thalmaier (4), Demis Grigoraș (2), Gabriel Dumitriu (2), Andrei Buzle (1), Adrian Rotaru (1) și Alin Roșu (1).

Portarul Dan Vasile a apărat 7 șuturi (31%), iar Ionuț Iancu a parat 10 aruncări (55%).

Golurile echipei de peste Prut au fost reușite de Roman Dodică 8, Dinu Untu 4, Valentin Ivancenco 3, Igor Chiseliov 2, Alexandru Pervanciuc 2, Victor Ledeniov 2, Nichita Savcenco 1, Andrei Mitrofan (portar) 1.

Meciul a fost arbitrat de ucrainenii Anatoli Novikov și Valeri Rojkov, delegați EHF fiind grecul Stepan Partemian (joc) și croatul Vladimir Sokol (arbitraj).

În celelalte meciuri din grupă, România a învins Israelul cu 33-30, iar Israelul a trecut de Republica Moldova cu 42-31.

România a ocupat primul loc, cu 6 puncte, urmată de Israel, 4 puncte, R. Moldova, 2 puncte, Cipru, 0 puncte.

Selecționata Ciprului nu a mai participat la turneu din cauza unui focar de Covid-19, pierzând toate meciurile la ”masa verde” (0-10).

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar mai putea interesa
Close