Alex Rață a reușit primele puncte în Rusia

Suceveanul Alex Rață a devenit primul voleibalist român care punctează în campionatul Rusiei. Sportivul ajuns în această iarnă la Sankt Petesburg a reușit 7 puncte în meciul câștigat de echipa sa în fața celor de la ASK Novgorod cu scorul de 3-0.

Cel mai bun voleibalist român al anului 2023, suceveanul Alex Rață s-a transferat în această iarnă la Zenit Sankt Petersburg, fiind primul jucător din țara noastră care evoluează în Superliga din Rusia. Miercuri, sportivul în vârstă de 24 de ani a devenit și primul voleibalist român care punctează în Rusia.

Alex a reușit 7 puncte în meciul câștigat de echipa sa, pe teren propriu, în fața celor de la ASK Novgorod cu scorul de 3-0 (25-18, 25-20, 25-17). Zenit Sankt Petersburg se află pe locul 7 după 26 de etape și este calificată în optimile play-off-ului.

În sezonul de toamnă, Alex Rață a îmbrăcat tricoul belgienilor de la Tectum Achel, unde a fost liderul echipei, cu o medie de 5,55 puncte per set.

Alex Rață a început voleiul la LPS Suceava, după care a fost promovat la echipa locală de seniori CSM Suceava, de fiecare dată sub îndrumarea antrenorului Tudor Orășanu. Înainte de transferul în Belgia, talentatul voleibalist sucevean a mai jucat în Divizia A pentru Unirea Dej, după care s-a remarcat la Arcada Galați, alături de care a cucerit trei titluri de campion și o Cupă a României.

Anul trecut, Alex Rață a ajuns cu naționala României până în sferturile Campionatului European.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *