AJF are o nouă conducere

Ciprian Anton este noul președinte al Asociației Județene de Fotbal Suceava. În lipsa unui contracandidat la acest post, Anton a fost ales cu unanimitate de voturi la șefia AJF, în urma Adunării Generale Ordinare ce a avut loc duminică, la localul Brădet, în prezența delegațiilor tuturor celor 52 de cluburi cu drept de vot.

Dacă alegerea președintelui a fost o simplă formalitate, alegerile pentru cele două posturi de vicepreședinte al AJF au inflamat spiritele în sală. Totul a plecat de la anunțul făcut de Tavi Goga, supervizorul trimis de FRF. Acesta a avertizat Adunarea Generală că, potrivit statutului AJF, candidații pentru funcția de vicepreședinte trebuie să dețină o funcție într-o structura afiliată AJF. Concret, patru dintre cei opt candidați nu au îndeplinit această conditie, este vorba de Vasile Păduraru, Vasile Bejenar, Pepe Armeanca și Ioan Filipciuc. Au urmat minute bune de parlamentări, un balamuc atât de specific fotbalului românesc, în care s-au fluturat statute prin aer, iar cel mai vehement a fost Vasile Păduraru, care a anunțat că demisionează pe loc din funcția de președinte al Subcomisiei de Arbitri Gura Humorului și pleacă și  din corpul de observatori de Liga a II-a și a III-a. “Nu înțeleg de ce acea Comisei de Validare din AJF ne-a validat candidatura dacă acum în ziua alegerilor nu mai indeplinim condițiile”, au reclamat cei excluși.

Situația a fost oarecum rezolvată de către delegați, care au votat ca pe buletinul de scrutin să rămână doar cei patru candidați care dețin o funcție la un club, este vorba de Ciprian Crețan, Manuel Costache, Iulian Darabă și Stelică Bărbosu.

În urma votului, antrenorul celor de la Bradul Putna, Ciprian Crețan a fost ales vicepreședinte din primul tur de scrutin, cu 38 de voturi din  47  de buletine validate. Celalalt post de vicepreședinte i-a fost revenit managerului grupării Bucovina Rădăuți, Manuel Costache, care l-a învins în turul doi, la mustață, scor 24-22 la voturi, pe reprezentantul grupării Șomuz Fălticeni, Iulian Darabă.

În cadrul Adunării Generale de duminică a fost stabilită și componența Comitetului Executiv al AJF Suceava, acesta urmând să aibă șapte membri: Ciprian Anton (președinte), Ciprian Crețan (vicepreședinte), Manuel Costache (vicepreședinte), Sebastian Gheorghe (președinte Comisiei Județene de Arbitri), Gheorghe Vicol (reprezentantul echipelor de Liga a IV-a), Mihăiță Szekely (reprezentantul echipelor de Liga a V-a) și Bogdan Grosu (reprezentantul cluburilor de juniori).

“Mă bucur că au fost prezenți delegații tuturor 52 de cluburi cu drept de vot și că m-au validat toți în funcția de președinte. Sper să nu-i dezamăgesc și să îndeplinesc lucrurile pe care le-am promis. Știu că mă așteaptă o muncă grea. S-a văzut și astăzi (n.r. duminică) că nu am experința necesară pentru a conduce asemenea ședințe”, a declarat noul președinte al AJF Suceava, Ciprian Anton. Acesta a precizat că nu se face responsabil de eliminarea din cursa a celor patru candidați pentru funcția de vicepreședinte. “A fost o mică neînțelegere la alegerile vicepreședinților. Eu am vrut ca alegerile să fie organizate ca la carte și de a aceea am făcut o solicitare Federației Române de Fotbal să trimisă un reprezentant la Suceava. Federația a decis să-l trimită pe Octavian Goga, iar el a descoperit în statut acea condiție. A vrut să o aducă în vedere și cred că bine a făcut. Trebuia să fie respectat statutul”, a mai spus Ciprian Anton.

La rândul său, Ciprian Crețan a ținut să mulțumească delegațiilor pentru încrederea pe care i-au acordat-o și să-i asigure pe toți de echidistanța noii echipe de conducere a AJF. “Mulțumesc tuturor celor prezenți pentru încrederea pe care mi-au acordat-o și vreau să-i asigur – chiar și pe cei care nu m-au votat – că vor avea parte de același tratament din partea conducerii Asociației Județene de Fotbal. Este o treabă destul de grea, la care întreaga echipă trebuie să muncească destul de mult în primul rând la schimbarea mentalității fotbalului din județ, mentalitate puțin învechită. Sper ca în cel mai scurt timp, Suceava să aibă fotbalul pe care îl avea în urmă cu câțiva ani, adică să avem o echipă de top în Liga a II-a sau chiar în Liga I”, a declarat Ciprian Cretan.

Crețan a catalogat drept “jenant” momentul în care au fost eliminați patru din contracandidații săi. “Îmi pare rău de acea situație. E legată strict de partea legală, de statut. Comisia de validare a validat toate dosarele, iar acest lucru mi se pare puțin bizar. Apoi s-a ajuns la situația aceia puțin jenantă în care unii candidați au fost eliminați din luptă. Sper ca acest lucru să nu fii influențat alegerea celor doi președinți”, a mai spus Ciprian Crețan.

Ales în turul doi, celălalt vicepreședinte AJF, Manuel Costache, a punctat câteva din lucrurile pe care vrea să le implimenteze în fotbalul județean din funcția în care a fost investit duminică. “Este un pas înainte pentru mine investirea în această funcție de vicepreședinte. Promit că mă voi implica în activitatea AJF pentru a remedia deficențele din fotbalul județean. Vreau să impletăm acel proiect cu premiul <Fair Play> și să ajutăm mai mult cluburile care dețin echipe de copii și juniori. De asemenea, trebuie ajutate și echipele care nu beneficiază de finanțare de partea primăriilor. Sper de asemenea ca, alături de noua conducere, să continuăm tradiția, iar campioana județeană să promoveze an de an în Liga a III-a”, a declarat Manuel Costache.

“Manu” a precizat că nu i se pare normal ca unii dintre candidați să fie eliminați din cursa chiar înaintea votului. “Nu mi se pare normal ca patru dintre candidați să fie eliminați chiar înaintea votului. A fost un pic dezonorat pentru această Adunare Generală. Puteau fi anunțați în prealabil sau eliminați de Comisia care a validat candidaturile. Eu le dau dreptate. Consider că unul dintre cei patru candidați eliminați ar fi ieșit vicepreședinte. Li s-a luat o șansă. Dar au fost mici scăpări inclusiv la alegerea președintelui. Cel mai îmbucurător lucru este însă această prezență de 100% a delegațiilor. Nu cred că va mai fi vreodată o asemenea prezența de la sedință în care s-au luat decizii radicale pentru fotbalul sucevean”, a mai spus Manuel Costache.

Acesta a subliniat faptul că AJF Suceava deține în acest moment una dintre cele mai tineri echipe de conducere din țară. “Suntem una dintre cele mai tinere echipe de conducere din țară și mă bucur că pentru prima oară în istoria AJF-ului, nucleul de conducere din Comitetul Executiv este din zona Rădăuți. Ne cunoaștem cu toții, avem aceiași pasiune. Eu nu trăiesc din fotbal, eu trăiesc pentru fotbal și asta pot să garantez și pentru colegii mei din Comitetul Executiv. Sunt convins că vom vorbi aceiași limbă și vom face lucruri bune pentru fotbalul sucevean”, a conchis Manu.

Pe lângă supervizorul Tavi Goga, la alegerile de duminică a luat parte și fotbal internațional român Gică Popescu. Extrem de discret, “Baciul” nu a făcut vreun comentariu despre scrutin, părăsind sala înainte de terminarea Adunării Generale.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

20 Comentarii

  1. M-a emotionat intr-atat de tare scrisoarea de adio a lui Aurel Daicu, incat am inceput sa stalcesc nume. Noi, astia de la publicatiile online – „factorii subversivi ai activitatii de la AJF Suceava”.
   Baieti, pana pe 3 aprilie, sunteti in luna de miere. Apoi, sa va fereasca Dumnezeu! Chido.

    1. A citit-o Buruiana in plen. Trebuie pusa in rama la AJF. E mai valoroasa decat manuscrisele de la Marea Moarta.

 1. In atentia tuturor iubitorilor de fotbal, din judetul Suceava ,,CURATI SI NEVINOVATI…” Aceasta ne este echipa care va conduce fotbalul sucevean!!!

  http://lege5.ro/dosar/gi4tomrzhfptgoi/3290-2-2011-curtea-de-apel-suceava
  Dată:
  20.04.2011
  Număr dosar:
  3290/2/2011
  Instanță:
  Curtea de Apel SUCEAVA
  Secţie:
  Secţia penală și pentru cauze cu minori
  Stadiu:
  Fond
  Obiect:
  cerere de liberare provizorie sub control judiciar (art. 160 ind.2 C.p.p.)
  Materie:
  Penal
  Părți

  Costache Manuel Eugen Inculpat
  Ședințe

  21.04.2011
  Oră: Nespecificat
  Document: Nespecificat
  Tip soluţie: respinge cererea
  Soluție pe scurt: În temeiul art. 160 indice 8a alin. 6 Cod procedură penală respinge ca nefondată cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulată de inculpatul Costache Manuel Eugen. În temeiul art. 192 alin. 2 Cod procedură penală obligă inculpatul să plătească statului suma de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de recurs în 24 ore de la comunicare. Pronunţată în ședinţa publică din 21 aprilie 2011, ora 18,30.
  Complet: C7 PEN

  1. Pentru o mai mare publicitate a unor membri din conducerea AJF-ului Suceava atasez una din conditiile de baza si cred ca cea mai importanta impusa de statul AJF.
   Conditiile pentru depunerea candidaturii la functia de vicepresedinte sunt urmatoarele: sa aiba cetatenia Romana, domiciliul pe raza Jud. Suceava, studii minim Liceul, CAZIER JUDICIAR eliberat cu cel mult 10 zile inainte de depunerea candidaturii, nu a suferit sanctiuni din partea AJF sau FRF, sa cunoasca regulamentele AJF si FRF, sa aiba recomandare din partea unui Club si sa faca parte din structurile AJF sau Asociatie Sportiva.

 2. Dragă domnule Crețan, am senzația că felicitările masa și dansul sunt de fapt pentru alții, nicidecum pentru dumneavoastră. Mare regiune Putna, mulți votanți din zonă, multe voturi primite… Atenție la neatenție!!!! 😀

   1. Ce ai dagă, deranjează!. Ăștia sunteți voi, ascunși, lipsiți de verticalitate, perverși și fără cuvant. Că de vocabular ce să mai vorbim, se vede…halal! Da suporteri suntem, oameni de cuvănt, doritori de adevăr. OAMENI nu javre ce nu pot duce pană la capat o frază decentă!

 3. M-am tot gândit dacă merită să-mi consum energia pentru o astfel de parodie . Vrem sau nu vrem, suntem contemporani cu astfel de ,,oameni”. Am văzut, am sperat, dar de data aceasta nu am mai tăcut. De ce? Pentru că spre deosebire de cei ce chipurile prin vot au fost mandatați să conducă A.J.F. Suceava, noi ceilalți, iubim cu adevărat fotbalul, iubim sportul, iubim oamenii de calitate, iubim transparența și ne pasă.
  O transparență care se regăsea pe buzele aleșilor în campanie, dar cu care nu ne-au binecuvântat nicidecum în modul lor de acțiune. Totul a fost o cacealma, începând cu validarea dosarelor și încheiată cu desemnarea stafului la Adunarea Generală Ordinară.
  O fi oare plăcut să urmărești cum patru persoane sunt excluse din competiție pe motiv că nu sunt membrii unei Asociații Județene, dar în același timp, un alt candidat poate continua cursa, chiar dacă este cercetat penal? Cu siguranță nu. E suficient să scrii pe Google numele de Manuel Costache,și primești imediat răspunsul. Număr dosar, convorbiri telefonice dubioase, aranjamente ilegale, integritate zero.
  Lesne de înțeles cine e sau nu mai bun pentru o asemenea funcție!
  Și apoi mă întreb, desigur retoric, ce-au de învățat cei tineri de la cei cu ,,experiență”? Păcat că au sperat… Asocierea cu astfel de persoane nu-și are rostul nici chiar atunci când e vorba de un vis…Funcția ca și caracterul este sau nu.
  N-au reușit să-și ascundă trăsăturile definitorii îndoielnice avându-l drept paravan pe Gică Popescu, și știți de ce? Simplu, disocierea a fost făcută chiar de ei, prin actele ilegale presărate în timp. Așa că dragii mei, vrem sau nu vrem o schimbare? Răspunsul e la noi, ei doar încearcă să ne manipuleze!

  1. Frumos, dar credeți că vom fi auziți? Mă îndoiesc și de faptul că ar putea recunoaște de cele făcute. E bine știut ce urme a lăsat domnul Anton pe unde a trecut. Nu-i de mirare că mâna lui dreaptă este Costache. Un duo imbatabil în fața legalității, secondat de un al treilea, lipsit de cuvânt. Frumoasă echipă, vom ajunge cât de curând să-l regretăm pe Daicu.

 4. Si Cretan si Manu o sa mai fie la Putna sau la Radauti ? daca o sa ramana acolo e clara treaba :-j

 5. Manule din cate se vede traiesti din fotbal si nu pentru fotbal, de la M.A.I. primesti aproximativ 900 lei pensie sau ai alte venituri nedeclarate. Nu aveai dreptul sa candidezi pentru aceasta functie, deoarece decizia comisiei medicale de iesire la pensie este pe caz de boala psihica. In momentul in care se aproba dosarul unui candidat nu se efectueaza verificari cu privire starea medicala si cazier judiciar al candidatului ?

 6. Doamne păzește-ne! Să fim chiar atât de ,,norocoși” încât să ne conducă astfel de oameni? Adio fotbal, adio sport, adio corectitudine. Oare nu le dă de gândit faptul că Gică Popescu a fost arestat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *