AJF Suceava a „înghețat” definitiv sezonul 2019/2020

Asociația Județeană de Fotbal Suceava este primul for fotbalistic din România care a decis să suspende definitiv toate competițiile pe care le organizează în sezonul 2019/2020. Decizia a fost luată în contextul pandemiei de coronavirus, care a făcut pana acum 43 de victime în judetul Suceava.

Cred că e cea mai bună decizie în momentul de față pentru tot ce înseamnă sport. După ce am luat decizia, am fost sunat de mai mulți colegi și, mai devreme sau mai târziu, așa se va întampla peste tot. Datele de finalitate ale compețiilor nu vor putea fi respectate. Am mai avea 11 etape, care într-o lună și jumătate sunt dificil de încheiat. La nivel de copii, toate echipele vor primi medalii și diplome iar campionatul următor va începe când ne vor da voie autoritățile, exact cu aceleași echipe. Eu am analizat de ce nu s-ar putea finaliza, pentru că foarte multe persoane care activează la nivel amator au alte meserii de bază. Sunt jucători amatori care au job-uri, nu îi pot băga să joace în timpul săptămânii. Turul campionatului îl terminăm la începutul lui noiembrie, iar returul îl reluăm în martie, aprilie, din cauza condițiilor meteorologice. Ne e dificil să comprimăm etapele, apoi să începem repede un nou campionat. Şi financiar este imposibil, nu sunt sume mari de bani în fotbalul amator, nu putem cere bani în momentul astă”, a declarat președintele AJF Suceava, Ciprian Anton.

Acesta a precizat că ierarhiile actuale vor fi considerate drept finale, insemnand că Siretul Dolhasca este campioana Ligii a IV-a și reprezentanta județului Suceava la un eventual baraj de promovare.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "AJF Suceava a „înghețat” definitiv sezonul 2019/2020"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*