AJF Suceava a dictat sancţiuni record după incidentele violente de la Şerbăuţi

Conducerea Asociatiei Judetene de Fotbal Suceava a luat atitudine dupa gravele incidente petrecute duminica trecuta la meciul de Liga a V-a dintre Bucovina Serbauti si Sporting Poieni Solca, pe parcursul si la finalul caruia, arbitrul Florin Blanaru a fost amenintat, injurat, scuipat, alergat de-a lungul terenului si lovit cu pumnii de mai multi jucatori si spectatori ai echipei gazda.

Astfel, in baza raportului de arbitraj si a certificatului medico-legat prezentat de Florin Blanaru, in care se specifica ca a avut nevoie de 4-5 zile de ingrijiri medicale in urma loviturilor primite, Comisia de Disciplina l-a suspendat pe principalul bataus al echipei din Serbauti, Ionut Onesim, pentru o perioada de doi ani, acordandu-i totodata si o amenda record in valoare de 4.000 de lei.

Ionut Onesim (foto) a primit al doilea cartonas galben in minutul 90+3 al meciului de duminica, moment in care l-a lovit pe arbitrul Florin Blanaru cu pumnul în fata cu o “forta excesiva provocându-i acestuia o sângerare nazala. Imediat arbitrul a fluierat întreruperea jocului dupa care a fost lovit de aproximativ 40-50 spectatori care au intrat pe terenul de joc.  Peste puţin timp, în apropiere de vestiare, acelasi Ionut Onesim l-a lovit din nou pe arbitru, cu pumnul peste ureche cu o forta excesiva”, se arata in decizia AJF.

Eliminat in minutul 65 al aceluiasi meci, Alexandru Grigoriciuc (Bucovina Serbauti) a primit 5 etape de suspendare si o amenda sportiva de 600 de lei, dupa ce l-a injurat, amenintat si scuipat pe arbitru la iesirea de pe teren.

In plus, pentru incidentele provocate de spectatori, Comisia de Disciplina a suspendat terenul din Serbauti pentru 6 etape si a amendat clubul Bucovina cu 600 de lei. Penalitatile sportive trebuie achitate in termen de 10 zile, in caz contrar Bucovina Serbauti urmand sa nu mai fie programata in campionat.

Meciul a fost omologat cu scorul de 3-0 in favoarea echipei din Poieni Solca.

COMENTARII:

1 Comentariu la "AJF Suceava a dictat sancţiuni record după incidentele violente de la Şerbăuţi"

  1. Si parca tot e blanda sanctiunea.Lui rambo ii trebuia o suspendare pe viata si lui nea scuipici ala 2 ani!!

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*