AJF | Statisticiile turului

Asociatia Judeteana de Fotbal Suceava a prezentat joi mai multe statistici referitoare la sezonul de toamna al campionatelor judetene.

Astfel, in Liga a IV-a, Catalin Vasiliu (foto) conduce in clasamentul golgheterilor, atacantul formatiei Somuzul Preutesti reusind sa-si treaca de 18 ori numele pe lista marcatorilor in cele 17 etape din tur. In campionatul Ligii a V-a, cei mai eficenti jucatori in sezonul de toamna au fost Virgil Pascariu (Steaua Dumbraveni), in seria de est, si Andrei Irimia (Dorna), in seria de vest, fiecare cu cate 14 goluri. In intrecerea juniorilor A1, campioana de toamna Somuz Falticeni da si golgheterul la zi, este vorba Cosmin Chiticaru, autor a 25 goluri. Cu 32 de goluri, rapidistul Robert Bosanceanu este cel mai bun marcator din campionatul de juniori C, in vreme ce Sebastian Nechita (Juniorul Suceava) si Iustin Oblesniuc (Bucovina Pojorata) impart prima pozitie in topul golgheterilor la juniori D, ambii cu cate 15 goluri. In campionatul judetean de juniori E, cel mai bun marcator este Ionut Nistor, jucatorul de la Juniorul Suceava marcand de 37 de ori.

La capitolul sanctiuni, Comisia de Disciplina din cadrul AJF a aplicat in prima jumatate a sezonului 2014/2015 un numar de 36 de sanctiuni cluburilor din judet, a suspendat 18 antrenori si terenul a cinci echipe. In privinta cartonaselor, la acest capitol conduc jucatorii echipelor de Liga a IV-a, care au incasat in sezonul de toamna un numar total de 762 de cartonase galbene si 52 de cartonase rosii. Mai exact, arbitrii au acordat in medie cate 5 cartonase galbene la fiecare meci si cate 3 cartonase rosii in fiecare etapa. In clasamentul fair-play conduce ACS Bucovina II Milisauti, cu 17 cartonase galbene si un singur rosu. In Liga a V-a s-au acordat doar 426 de cartonase galbene, dar au existat mai multe rosii, 54 la numar. In clasamentul fair-play conduc Vointa Zvoristea, cu doar 4 cartonase galbene incasate in tur, si Forestierul Frumosu, cu 10 cartonase galbene si un singur cartonas rosu.

In intrecerea juniorilor A1, arbitrii au scos 269 de galbene si 20 rosii, clasamentul fair-play fiind condus tot de echipa Bucovina II Milisauti. La juniori C si juniori D, topul fair-play este dominat de “Casuba si Galusca”, respectiv CSM Dorna Vatra Dornei, care nu au primit nici macar un cartonas galben in sezonul de toamna.

Conducerea AJF a precizat ca Somuzul Preutesti (Liga a IV-a) si Dorna Vatra Dornei (Liga a V-a) sunt echipele cu cei mai multi spectatori la meciurile de pe teren propriu. Ciprian Anton a atras atentia ca, in acest moment, doar patru dintre echipele care evolueaza in Liga a IV-a au baze sportive ce pot fi omologate pentru a gazdui meciuri dintr-un esalon superior, este vorba de Somuz Falticeni, CS Gura Humorului, Zimbrul Siret si Somuzul Preutesti, ultima lipsindu-i doar tribuna. In acest moment, in baza de date a AJF Suceava se afla inregistrati 2.200 de jucatori cu drept de joc in sezonul 2014/2015. Dintre acesti, 1.100 sunt juniori si 1.040 sunt seniori. De asemenea, momentan sunt legitimate 60 de jucatore de fotbal feminin.

COMENTARII:

3 Comentarii la "AJF | Statisticiile turului"

  1. Un scor de azi de la fratauti sau ne spuneti dupa craciun?

  2. 0-0 la fratauti dar scorul putea sa fie usor 3-0 pentru fratauti. Penalty ratat si ocazii foarte mari. Udestiul aproape ca nu a existat pe teren

  3. Egal nemeritat pentru Udesti,cei de la fratauti au fost de 3 ori peste ei

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*