
AJF, bilanţ şi planuri
Ciprian Anton si-a prezentat astazi, intr-o conferinta de presa, bilantul la sfarsitul primului an de mandat petrecut in fruntea Asociatiei Judetene de Fotbal.
La capitolul realizari, in cele noua luni de cand Ciprian Anton a preluat functia de presedinte, AJF Suceava a reusit sa atraga fonduri nerambursabile in valoare totala de 25.000 de lei. 10.000 de lei au venit din partea firmei Railex si au fost redirectionati spre arbitrii din corpul judetean, iar alti 15.000 au fost atrasi de la Consiliul Judetean si au fost cheltuiti pe achizitionarea a 300 de mingi care au fost sau urmeaza sa fie impartite echipelor din judet, a precizat Ciprian Anton.
“Din fondurile pe care am reusit sa le atragem de la Consiliul Judetean am acordat si cate un rand de echipament echipelor Viitorul Negostina, Polul Nord Falcau, Maxi Sport Vatra Dornei si Bradul Vama. Sunt echipe noi inscrise in campionatele judetene si am vrut sa le ajutam”, a precizat presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal. Tot in 2014, AJF Suceava a organizat in premiera Supercupa fotbalului judetean, a adus pe Areni finala Cupei Romaniei la fotbal feminin si a organizat o gala de premiere la finalul editiei precedente de campionat.
Starpirea violentei pe stadioane, principalul obiectiv
In ceea ce priveste planurile de viitor, principalul obiectiv al conducerii AJF este acela de a starpi violenta pe stadionele din judet. “Este foarte important sa promovam spiritul de fair-play. Violenta nu are ce cauta pe stadioane, nici in timpul jocului, nici dupa joc. In acest sens, vom incerca sa tinem niste seminarii la care sa participe antrenorii si delegatii echipelor, pentru ca, nu ma feresc sa o spun, toate actele de violenta pleaca de la banca tehnica”, a declarat presedintele AJF. De asemenea, in urmatorii cinci ani, AJF Suceava vrea sa atraga fonduri, printr-un proiect implementat de FRF, pentru construirea a opt baze sportive noi in judet. “La sedinta de la Bacau, am avut o discutie cu presedintele FRF si ni s-a comunicat ca, in urmatorii cinci ani, vor trebuie construite 400 de baze sportive in toata Romania, pentru ca facem parte din Comisia de Organizare a turneului final EURO 2020. Imi propun ca macar opt dintre aceste baze sportive sa fie construite in judetul Suceava”, a mai precizat Ciprian Anton.
Marirea numarului de arbitri, o problema stringenta
O alta problema care trebuie rezolvata in urmatoarele luni este aceea legata de marirea corpului de arbitri, care numara in acest moment doar 69 de cavaleri ai fluierului, insuficenti pentru a acoperi numarul de meciuri dintr-o etapa. “Am suferit in 2014 la capitolul arbitri. Fiind foarte putini, la unele meciuri de Liga a V-a am fost nevoiti sa delegam doar cate doi arbitri. Din acest motiv, nici nu ne permitem sa-i suspendam, chiar daca, uneori pe buna dreptate, echipele ne cer acest lucru cand arbitrii gresesc. Trebuie remediata aceasta situatie. Sebi Gheorghe a schimbat putin din mentalitate, dar unii dintre ei nu au luat testele, iar altii nici macar nu s-au prezentat”, a spus seful forului fotbalistic judetean.
Se vrea infiintarea unei SuperLigi cu 10-12 echipe
In privinta sistemului competitional, Ciprian Anton a precizat ca, in viitoarea Adunare Generala, va propune membrilor afiliati transformarea Ligii a IV-a intr-o Superliga formata din 10-12 echipe. “Consider ca acesta este numarul optim de echipe care pot juca la un alt nivel decat cel existent in acest moment in Liga a IV-a. Vor exista insa niste criterii stricte pentru echipele care vor sa joace in aceasta Superliga, criterii legate de buget si de baza sportiva. Trebuie sa aiba un gazon bun, niste vestiare functionale cu apa curenta, tribuna pentru spectatori si de unde sa se poata filma meciurile. Nu vom desfiinta nicio Liga, ci doar incercam sa tindem spre Liga a III-a. Bineinteles ca vor exista si premii substantiale pentru echipele care joaca in aceasta Superliga”, a conchis Anton.
In pauza competiționala a ligii a 4a,se mai organizează vreo competitie de futsal cum se auzea după alegeri? Ar fi interesant
Cand se reia liga a IV-a?