Aissia Prisecariu scrie istorie în înotul românesc

La doar 14 ani, fălticeneanca Aissia Prisecariu scrie istorie în înotul românesc. In decurs de patru zile, sportiva pregătită de Andrei Pinticanu și Luis Lăcătuș la ACS “Nada Florilor” Fălticeni a doborat record dupa record la Campionatele Naționale în bazin scurt ce s-au desfășurat la Otopeni.

Joi seară, Aissia Prisecariu a devenit cea mai rapidă înotătoare româncă din toate timpurile în proba de 100 de metri.

Fălticeneanca a doborât un record vechi de 21 de ani, deținut de campioana olimpică Diana Mocanu după ce a oprit cronometrul la 59 de secunde și 84 de sutimi, fiind prima româncă care coboară sub un minut în această probă.

Mă bucur că am putut bate acest record. Imi doream foarte mult”, a declarat Aissia, imediat după cursă.

Prisecariu a reușit să repete isprava vineri seară, când a devenit campioană națională și a stabilit un nou record național în proba de 200 de metri spate: 2 minute, 8 secunde și 97 de sutimi. Alături de Aissia, pe podiumul de la junioare, au urcat și colegele sale de club, Daria Alexa și Rianna Amariei.

Aissia Prisecariu a inotat duminica seara în finala de 50 de metri spate, acolo unde a obtinut aurul cu un nou record national: 28 de secunde si 30 de sutimi.

ACS Nada Florilor Fălticeni a cucerit aurul cu ștafeta de junioare 4 x 50 de metri, în componența Aissia Prisecariu, Rianna Amariei, Elena Rusu și Daria Alexa.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar mai putea interesa
Close