Adversari de coşmar pentru CSU

Încercarea echipei locale de handbal de a reveni într-un an în primul eşalon se dovedeşte mult mai dificilă decât s-ar fi crezut. În sezonul 2015/2016 al Diviziei A şi-au anunţat prezenţa fruntaşele handbalului românesc din ultimii ani: Constanţa şi Bacăul.

Sufocată de datorii, părăsită de majoritatea jucătorilor şi fără dreptul de a face transferuri, Ştiinţa Bacău va dispărea din Liga Naţională. Finanţatorii fostei vicecampioane şi-au direcţionat fondurile către un nou club, Clubul Sportiv Ştiinţa Municipal Bacău. Echipa va fi manageriată de Gabriel Armanu şi antrenată de Bogdan Voica. Chiar dacă va evolua în eşalonul secund, gruparea băcăuană se va baza, conform presei locale, pe un buget de 20-22 de miliarde de lei vechi, aproape triplu faţă de CSU Suceava.

bacau

“Ne-am fi dorit să avem echipă în Liga Națională, dar nu s-a putut, aşa că ne rămâne să ne batem pentru promovare, iar la anul să readucem Bacăul pe prima scenă a handbalului masculin”, a anunţat Gabriel Armanu.

Un şoc şi mai mare pentru handbalul românesc îl reprezintă iminenta dispariţie din Liga Naţională a celor de la HCM Constanţa. Campioană naţională în nouă rânduri, gruparea de la malul Mării are datorii de aproape 500.000 de euro. În aceste condiţii, portarul Rudi Stănescu intenţionează să înfiinţeze un nou club, pe care să-l înscrie în Divizia A.

„Alături de mine sunt Buricea şi Toma, dar şi mulţi oameni de bine din Constanţa. Vom merge în Divizia A pentru că nu putem prelua nici locul HCM-ului în Liga Națională, nici palmaresul clubului. Sunt datorii mari către jucători şi un club nou-înfiinţat nu poate pleca la drum cu o asemenea povară”, a declarat Stănescu pentru ziarul Telegraf din Constanţa.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *