Deplânge situaţia de la CSU

Adrian Graur, unul dintre oamenii care au avut o contribuţie majoră în performanţele handbalului sucevean din anii trecuţi, este dezamăgit de situaţia în care a ajuns echipa. Fostul rector al Universităţii este sceptic în ceea ce priveşte viitorul acestui sport în Suceava.

„S-au schimbat optici în ceea ce priveşte condiţiile legislative. Nu ştiu de ce tot trebuie să inventam spre a distruge. Nu inventăm nimic pentru a construi, pentru a ne dezvolta. Curtea de Conturi a stabilit că ce era valabil până ieri nu mai este valabil astăzi şi s-a suspendat protocolul în baza căruia se asigura finanţarea. În lipsa unei finanţări corespunzătoare şi în lipsa unor oameni de valoare care erau implicaţi în dezvoltarea handbalului la Suceava, nu ne puteam aştepta să dureze mai mult. Este păcat că acea echipa a murit aşa de repede”, a declarat Adrian Graur.

Fostul rector al Universităţii a aprobat gestul lui Petru Ghervan, care a demisionat în toamnă din funcţia de director al clubului în urma presiunilor venite dinspre Primărie.

“Legislaţia e aşa încât fiecare o poate interpreta cum vrea. Ce vezi tu că este corect altul spune că nu este corect. Retragerea lui Petru Ghervan de la echipa de handbal era oportună pentru sănătatea lui. Ar fi însemnat să se lupte cu morile de vânt. În lipsa oricărui sprijin în demersul său, nu mai avea niciun sens să stea acolo”, este de părere Adrian Graur.

Adrian Graur consideră că, în condiţiile actuale, echipei locale de handbal îi va fi foarte greu să revină la nivelul din anii trecuţi: “Dacă vom găsi resurse şi dacă vom dori să şi construim ceva handbalul sucevean va reînvia. Din păcate, am pierdut oameni care vor fi greu de adus înapoi, şcoala de handbal care pornise aici a fost distrusă şi va fi greu să revenim la nivelul din anii trecuţi. Acea echipă era benefică pentru lumea sportului, benefică pentru Universitate, era benefică pentru mediul educativ de la nivelul Sucevei şi al judeţului în general.“

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

3 Comentarii

  1. Agramat si rautacios, nimeni nu comenteaza nimic si daca tu ai acces la net, dai din gura cu ce te doare. Daca ai o problema, du-te si autodenunta-te, spune cat ai dat, ca ce ai ajuns, se vede. Aici insa, nu este vorba despre examenele tale, ci despre un sport pe care unii suporteri chiar il iubesc. Pacat, probabil ca ne meritam soarta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *