Acuză lipsa de eficacitate

Ovidiu Murariu a pus infrangerea de sambata, 0-2 cu Cs Unirea Slobozia, pe seama lipsei de eficacitate a echipei sucevene, ajunsa la cel de-al treilea meci consecutiv fara gol marcat. “Echipa n-a jucat atat de prost. Am stat foarte mult in jumatatea adversa, dar nu am reusit sa inscriem. Lipsa de eficacitate si-a spus din nou cuvantul. Suntem tributari la acest aspect. Am pierdut trei puncte, iar acum, mai mult ca oricand, echipa trebuie sa stranga randurile si sa faca in asa fel incat sa mai scoatem cateva puncte pana la finalul turului”, a declarat antrenorul Rapidului. Murariu nu l-a ocolit nici pe centralul galatean Bogdan Anghelinei, care ar fi judecat cu doua unitati de masura fazele meciului de sambata. “Parca… echipa oaspete a mai avut un aliat. Nu dau nume. Nu-mi place sa vorbesc despre lucrul acesta, dar parca s-a vazut mai pregnant decat oricand. Toate fazele in care adversarii au faultat au fost tratate cu o larghete deosebita. Sa nu mai vorbesc de eliminarea lui Semeghin, care nu e sub nicio forma justificata”, a spus Murariu.

Seful bancii tehnice de pe Areni a tinut sa explice si motivele pentru care a inceput meciul cu Slobozia cu formula de start inedita. “Am ales aceasta formula pentru ca acesti jucatori erau valizi din punct de vedere fizic. La antrenamentul de joi aveam doar 7 jucatori valizi, dar am reusit sa adunam 11 pentru meciul cu Slobozia. A fost mare lucru. Spre exemplu, Lozneanu a tras de el, a jucat cu piciorul umflat si a facut-o foarte bine. Am folosit jucatorii care erau indreptatiti din punct de vedere fizic sa intre in formula de start”, a explicat Ovidiu Murariu. Tehnicianul sucevean considera ca nu este corect ca jucatorii “ceferisti” sa fie huiduiti de proprii spectatori. “Daca si sucevenii sunt admonestati, nu este bine. Am auzit la un moment dat un cor de huiduieli, dar poate sunt unii in tribune care n-au jucat fotbal. Ar trebui sa coboare pe teren si sa vada ce sentiment are un jucator care greseste o pasa sau nu da gol. Sa nu creada cineva ca jucatorii nu si-au dorit victoria”, a declarat Murariu, care a precizat ca portarul Andrei Preda va fi sanctionat pentru gestul de la finalul meciului cand a intrat intr-un schimb dur de replici cu cativa spectatori. “Chiar daca unii spectatori au fost mai vehementi in a analiza jocul echipei, eu i-am indemnat pe jucatori sa mearga la finalul meciului sa le multumesca pentru prezenta la meci. Nu am remarcat gestul facut de Preda, dar este un gest reprobabil si va fi sanctionat”, a spus Ovidiu Murariu.

Murariu considera ca rapidistii mai pot acumula puncte pana la finalul turului, dar in conditiile in care este liniste la echipa. “Totul este posibil. Obiectivul nostru este salvarea de la retrogradare. Oricand daca ai doua rezultate pozitive faci un salt de 4-5 locuri, iar cand ai doua rezultate negative apare reversul. E nevoie de liniste in sanul echipei, unde au aparut tot felul de discutii. Imi doresc ca jucatorii sa aiba o corectitudine fata de lucrurile pe care incercam sa le facem la aceasta echipa, in conditiile care sunt”.

De partea cealalta, antrenorul echipei ialomitene, Marin Duna, s-a declarat multumit de cele trei puncte cucerite de Unirea pe Areni. “Ma bucur ca am castigat cele trei puncte si ca echipa creste de la joc la joc. Trebuie sa-mi felicit jucatorii pentru ca au facut un meci foarte bun, mai ales pe faza defensiva. Poate trebuia sa fructificam mai multe dintre contraatacurile pe care le-am avut, dar pana la urma am jucat exact ce ne-am propus in saptamana premergatoare meciului de la Suceava”, a spus Marin Duna.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Acuză lipsa de eficacitate"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*