ACS Juniorul a câștigat zonalul pe Moldova

ACS Juniorul Suceava s-a calificat la turneul semifinal al Campionatului National de fotbal rezervat juniorilor C. Formatia pregatita de Bogdan Pantea, Constantin Dumistracel si Mihai Gurita a ajuns intre cele mai bune opt echipe din tara la categoria under 15 ani din postura de castigatoare a etapei zonale pe Moldova. Gruparea suceveana a castigat competitia organizata la sfarsitul acestei saptamani pe stadionul Areni, dupa ce s-a impus duminica, in finala, la loviturile de departajare, cu scorul general de 8-7, in fata celor de la Politehnica Iasi. Gazdele au dominat finala, au condus cu scorul de 2-0, dar s-au vazut egalate la ultima faza, dupa ce arbitrul a prelungit in mod nejustificat jocul cu patru minute peste cele 70 regulamentare. S-a facut insa dreptate la penalty-uri, unde ACS Juniorul s-a impus cu  6-5, dupa ce portarul Razvan Zofota a deviat mingea in bara la cea de-a saptea serie de lovituri.

Echipa suceveana a ajuns in finala dupa ce a castigat toate cele trei meciuri din grupe: 5-0 cu LPS Botosani, 3-0 cu LPS Piatra Neamt si 3-1 cu LPS Vaslui.

Bogdan Pantea: “Am demonstrat ca suntem cea mai buna echipa din zona Moldovei”

Ne asteptam ca cel mai greu meci sa fie cel cu Vasluiul. Era cea mai buna echipa dintre contracandidatele noastre si credeam ca turneul s-a terminat odata cu victoria de sambata. Am facut un joc foarte bun in finala, dar ne-am impotmolit in ultimele sase minute. Chiar daca am fost egalati la ultima faza, ma bucur ca am avut tarie de caracter si am reusit sa ne calificam la loviturile de departajare. Inainte de penalty-uri, le-am zis baietilor sa fie concentrati si sa uite ca au fost egalati. Ii felicit si le multumesc tuturor celor care ne-au ajutat sa organizam acest turneu zonal la Suceava. Chiar am ramas placut surprins de numarul mare de spectatori care a asistat la toate meciurile si ma bucur ca, intr-un final, am fost noi castigatori. Am demonstrat ca suntem cea mai buna echipa din zona Moldovei si speram sa facem o figura frumoasa si la turneul semifinal. Poate vom juca si o finala la nivel national”, a declarat Bogdan Pantea, dupa calificare echipei sale la turneul semifinal.

Juniorul Suceava a mizat la turneul zonal de pe stadionul Areni pe urmatorul lot de jucatori: Razvan Zofota, Sandro Solcan, Sebastian Nechita, Vladut Lutu, Leonard Pascari, Tiberiu Danilet, Mihai Filimon, David Toader, Ilie Marian, Andrei Varasciuc, Vlad Hreceniuc, Denis Solovastru, Albert Hofman, Robert Orhei, Stefan Socoliuc, Robert Ciornei, Lucian Rusu, Luca Atitienei, Robert David, Eduard Neamtu, Mihnea Mostoflei si Narcis Eminovici.

Turneul semifinal al Campionatului National de juniori C va avea loc peste doua saptamani intr-un format cu doua grupe a cate patru echipe.

Foto: Laurențiu Harip

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "ACS Juniorul a câștigat zonalul pe Moldova"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*