Acatrinei, „studentul” de gol

Florin Acatrinei a fost principalul marcator al echipei locale de handbal in ultimul sezon al Ligii Nationale. Desi a evoluat in doar 18 dintre cele 24 de etape ale campionatului, interul dreapta de la Universitatea a inscris nu mai putin de 120 de goluri, avand o medie de aproape 7 goluri per aparitie.

Pe locul secund in topul golgheterilor formatiei sucevene se afla Razvan Gavriloaia, aceasta marcand 109 de goluri in portile adversarilor intalniti in campionat. Gavriloaia este urmat de Adi Mitrea, care si-a trecut in cont 102 reusite stagionale. Urmatoarele pozitii sunt ocupate de interii Georgica Cantec (78 goluri) si Madalin Tutu (71 goluri), urmati de omul de contraatac al “studentilor”, tanarul Alin Rosu, cu 60 de reusite. La zestrea de 765 de goluri marcate de echipa antrenata de Leonard Bibirig in ultimul sezon si-au mai adus contributia: centrul Silvian Amihaesi (44 goluri), pivotul Bogdan Soldanescu (40 goluri), ucraineanul Serghei Besarab (39 goluri), tanarul Alin Petrea (22 goluri), urmati de Adrian Chirut, Mihut Pancu si luxemburghezul Eric Schroeder (toti trei cu cate 20 de goluri), Matei Serban (11 goluri), Cristian Bursuc si Cozmin Tiganasu (amandoi cu cate 4 goluri) si Razvan Dumitras, cu un gol.

In clasamentul general al golgheterilor Ligii Nationale de handbal masculin, pe primul loc a terminat Darius Apolzan, de la Pandurii Targu Jiu, care a castigat trofeul “Aurel Bulgariu” cu un total de 181 de goluri inscrise in ultima editie de campionat. Podiumul acestui clasament este completat de Adrian Petrea de la CS Caras Severin, cu 157 de goluri, si Cristian Ghita de la vicecampioana Stiinta Bacau, cu 156 de reusite. In acest top, suceveanul Florin Acatrinei ocupa locul 11, la un singur gol de top 10.

Astfel, in privinta fortei ofensive, Universitatea Suceava a ocupat locul 4 intr-o ierarhie virtuala a celor mai bune atacuri din campionat, cu o medie de aproape 32 de goluri marcate pe meci, fiind devansata la acest capitol de HCM Constanta, HC Odorhei si Stiinta Bacau. In schimb, in ceea ce priveste apararea, Selaru si Andrei au incasat in medie circa 31 de goluri pe meci, echipa suceveana ocupand doar locul 9 intr-un top virtual al celor mai ermetice defensive din Liga Nationala.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Acatrinei, „studentul” de gol"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*