Acatrinei, promovat la România A

Nu toţi componenţii Universităţii Suceava sunt în vacanţă. Antrenorul Leonard Bibirig, Florin Acatrinei şi George Şelaru sunt prezenţi în aceste zile la loturile naţionale ale României.

Prima reprezentantivă a României la handbal masculin va participa peste o săptămână la un turneu în Israel, contând pentru precalificarea la Campionatul European din 2014. Pe postul de inter dreapta selecţionerul Eliodor Voica îi va avea la dispoziţie pe suceveanul Florin Acatrinei şi pe băcăuanul Cristian Ghiţă. Golgheterul Universităţii din ultima ediţie de campionat va debuta astfel la prima reprezentativă a României, după ce, până acum, a mai cochetat cu Naţionala B.

“În momentul de faţă în ţară sunt puţini jucători de mână stângă capabili să îşi ducă cu responsabilitate sarcinile pe postul de inter dreapta. Florin Acatrinei are o responsabilitate enormă în momentul acesta pentru că România va întâlni în Israel echipe din categoria a 2-a sau a 3-a a handbalului şi aceste jocuri pot aduce surprize nedorite. Acolo nu avem decât de pierdut şi Florin se va expune, ca debutant la Echipa Naţională pe acel post. Sperăm să fie sănătos şi să vină de acolo în primul rând cu un rezultat bun de echipă şi cu o evoluţie personală foarte bună”, a declarat directorul tehnic al Universitatii, Petru Ghervan.

Miercuri s-a reunit şi reprezentantiva B a României, sub comanda antrenorului Leonard Bibirig. Tehnicianul Universităţii are la dispoziţie zece jucători de la tineret şi şase jucători care nu au prins lotul A, printre aceştia aflându-se şi portarul George Şelaru. Sâmbătă şi duminică, la Râmnicu Vâlcea, cele două echipe ale României se vor întâlni în cadrul unor meciuri amicale. Pe 7 iunie prima reprezentativă va pleca în Israel, iar România B va merge în Polonia pentru un turneu cu jocuri de verificare.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Acatrinei, promovat la România A"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*