Acatrinei, golgheter in Ligă

Florin Acatrinei a fost cel mai bun marcator al echipei locale de handbal in sezonul 2012/2013 al Ligii Nationale. Aflat pentru al doilea an consecutiv in aceasta ipostaza, interul dreapta de la Universitatea Suceava a inscris nu mai putin de 107 goluri in cele 22 de etape de campionat, avand astfel o medie de aproape 5 reusite pe meci. Internationalul roman este urmat in topul golgheterilor formatiei sucevene de capitanul Adrian Chirut, care a marcat 95 de goluri, si de Razvan Gavriloaia, care si-a trecut in cont 92 de reusite personale.

Urmatoarele pozitii sunt ocupate de Adi Mitrea (74 de goluri), Alin Rosu (46 de goluri), Georgica Cantec (43 de goluri), basarabeanul Andrii Starikov (41 de goluri) si centrul Cristian Bursuc (40 de goluri). La zestrea de 637 de goluri marcate de echipa antrenata de Leonard Bibirig si Razvan Bernicu in ultimul sezon si-au mai adus contributia: Silvian Amihaesi (22 de goluri), Alin Petrea si Bogdan Soldanescu (cate 18 goluri), Madalin Tutu (16 goluri), Cozmin Tiganasu (10 goluri), Razvan Dumitras (9 goluri), mezinul Gabriel Burlacu (3 goluri), Teodor Roban (doua goluri) si Calin Leordean (un gol).

Pe primul loc in clasamentul general al celor mai buni marcatori din ultimul sezon al Ligii Nationale de handbal masculin, s-a situat Andrei Grasu (Poli Timisoara).

In privinta fortei ofensive, Universitatea a ocupat locul 5 intr-o ierarhie a celor mai bune atacuri din campionat, cu o medie de aproape 29 de goluri marcate pe meci, fiind devansata la acest capitol de HC Odorhei, Potaissa Turda, Stiinta Bacau si HCM Constanta. In schimb, in ceea ce priveste apararea, Selaru si Stanescu au incasat in medie peste 27 de goluri pe meci, echipa suceveana ocupand locul 6 intr-un top al celor mai ermetice defensive din Liga Nationala, dupa HCM Constanta, CS Caras Severin, Stiinta Bacau, Poli Timisoara si Pandurii.

COMENTARII:

4 Comentarii la "Acatrinei, golgheter in Ligă"

 1. mai socotiti odata golurile si o sa vedeti ca ati mai omis unul (sau mai multi) dintre marcatori…putin mai multa atentie va rog…

 2. razvan andreica | 14 mai 2013 at 18:51 | Răspunde

  felicitari tuturor , pentru ca handbalul este sport de echipa .

 3. soldanescu unde e?

 4. ar trebui facut un sistem de statistica prin care sa iasa in evidenta valoarea reala a unui jucator pt ca nu doar golurile conteaza.
  ar trebui mai multe puncte de interes cum ar fi:
  GOLURI/ARUNCARI(asta ar fi procentajul)
  GOLURI DIN ACTIUNE SI GOLURI DE LA 7m
  PASE DECISIVE CATRE ALT COECHIPIER
  MINGI BLOCATE SAU INTERCEPTATE IN APARARE
  7m OBTINUTE
  GRESELI NEFORTATE.
  PT mine astea toate la un loc dau eficienta unui jucator pe un campionat.
  intradevar primii 3 marcatori si cu Selaru au fost cei mai buni jucatori ai sucevei in acest campionat insa o analiza mai amanuntita poate scoate la iveala unele plusuri si minusuri in jocul fiecarui jucator. sper ca macar cluburile sa aiba intelepciunea sa isi analizeze cum trebuie jucatorii.
  mult succes la cupa

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*