A murit Dumitru Bernicu

Liceul cu Program Sportiv Suceava este în doliu. Dumitru Bernicu, cel care a condus din postura de director destinele LPS-ului din Suceava vreme de aproape două decenii, între anii 1993 şi 2012, s-a stins din viaţă, joi-dimineaţă, la vârsta de 63 de ani, din cauza unui infarct.

Atras încă din copilărie de sport, Dumitru Bernicu a început o carieră promiţătoare ca fotbal, iar mai apoi, în timpul liceului, a luat primul contact cu mingea de handbal. În clasa a IX-a, întâmplarea a făcut să câştige alături de echipa Liceului “Ştefan cel Mare” un turneu naţional. De atunci, avea să iubească handbalul.

„Câştigarea acelui turneu, dar mai ales faptul că puteam înscrie goluri mult mai multe şi mult mai repede decât la fotbal, faptul că totul era mult mai rapid, faptul că atunci când am ajuns la Universitate îmi erau asigurate cazarea, masa, o bursă, toate acestea m-au făcut să aleg educaţia fizică“, spune Dumitru Bernicu într-un interviu acordat în urmă cu şase ani.

A renunţat la sportul de performanţă la doar 32 de ani, pentru a se dedica familiei. O vreme a fost profesor şi inspector şcolar, dar numele său rămâne legat de Liceul cu Program Sportiv din Suceava, instituţie care a luat naştere în forma actuală odată cu venirea lui Dumitru Bernicu ca director, în anul 1993.

“Primul meu gând ca director a fost să avem un loc al nostru. Apoi am vrut să avem o sală polivalentă în care să putem face performanţă. Rezultatele pe care le-am avut şi sportivii promovaţi la echipele naţionale de seniori, faptul că am reuşit atunci, în 1993, fuziunea cu Şcoala Nr. 12, că am făcut sala polivalentă şi mai ales că am reuşit să finalizez lucrările complexului sportiv de lângă liceu sunt probabil cele mai importante realizări ca director al LPS Suceava“, mai spunea Dumitru Bernicu.

Sala polivalentă avea să fie finalizată în 2004, campusul şi terenul cu suprafaţă sintetică nu a mai apucat să le vadă terminate în totalitate.

Ioan Radu, actualul director al LPS Suceava, regretă disparaţia predecesorului său şi a ţinut, în numele întregului colectiv profesoral de la LPS, să transmită un mesaj de condoleanţe familiei Bernicu.

“Vreau să transmit condoleanţe familiei în numele tuturor profesorilor de la LPS. Dispariţia lui Dumitru Bernicu este o pierdere pentru întreaga mişcarea sportivă, dar pentru întreaga activitate didactică din Suceava. Cu toţii suntem alături de familie”, a spus Ioan Radu.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

7 Comentarii

  1. Sincere condoleante!la ce biserica este depus corpul neansufletit,vreau sa depun o coroana in memoria fostului meu profesor DUMITRU BERNICU!

  2. Vestea plecării dincolo de albastru a domnului profesr(fost director la LPS) m-a marcat și m-a îndurerat foarte tare..A fost un om minunat,un suflet bun și cald,un coleg ca un frate…Copiii din Centrul de Plasament,,Speranța” sunt școlarizați de mulți ani la LPS.Prin domnul Bernicu și colegii săi din această școală, am avut un aliat de nădejde în călăuzirea pașilor copiilor noști.Ori de câte ori voi aprinde lumânări(și o fac des fiindcă am pentru cine…)mă voi gândi întotdeauna la dumneavoastră,domnule profesor ,care ați fost UN MARE OM.Condoleanțe familiei îndoliate și îndurerate și Dumnezeu să-l primească în Impărăția Cerurilor,acolo unde ne vom întâlni cu toții într-o zi….

  3. Sincere condoleanta familiei Bernicu Vasile si Lenta din Bursiceni, din partea Emilei si Ghita Galan din Corocaiesti, fiica lui Petru si Aneta Pascaru. dumnezeu sa va intareasca in aces moment foarte greu. Suntem alaturi de dumneavoastra in rugaciuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *