A contat pregătirea fizică

Antrenorul gruparii israeliene Bnei Hertzeliya, sarbul Dusko Milinovic, a recunoscut superioritatea echipei sucevene, care a excelat in opinia sa la capitolul pregatire fizica, aspect care a facut diferenta pe tabela de marcaj in special pe finalurile de repriza. “In ambele meciuri, s-a vazut diferenta de valoare dintre campionatul nostru si cel din Romania. Aici se joaca la alt nivel, este o alta lume. Suceava a practicat un joc in viteza, s-a repliat foarte bine in aparare si a impus un ritm la care noi am facut fata doar in primele 10-15 minute. Pe finalul reprizelor, jucatorii nostrii n-au mai rezistat, iar adversarul a luat atunci un avans foarte mare”, a explicat tehnicianul celor de la Hertzeliya, la conferinta de presa de azi.

De partea cealalta, Leonard Bibirig a admis ca Universitatea a obtinut o calificare care nu poate fi pusa la indoiala, desi jocul echipei sucevene nu a stralucit in unele momente ale dublei cu Bnei Hertzeliya. “Asa cum a precizat si omologul meu, s-a vazut diferenta de valoare dintre campionatul nostru si cel din Israel. Am avut o pregatire fizica mult mai buna in comparatie cu adversarii nostrii, dar trebuie sa fim realisti. Pe alocuri jocul nostru nu a stralucit si mai avem de munca mai ales la finalizare. Experienta unor jucatori ca Mitrea, Pancu, Gavriloaia sau Soldanescu, coroborata cu dorinta celor tineri de a se afirma au dus pana la urma insa la o calificare fara drept de apel”, a declarat Leonard Bibirig.

Seful bancii tehnice de la Universitatea a apreciat si evolutia portarului Dragos Nedelcu, cel care a avut parte de nu mai putin de 12 interventii decisive pe parcursul mansei secunde de astazi. “Ma asteptam ca Nedelcu sa evolueze bine pentru ca este un jucator tanar, de perspectiva, care nu degeaba face parte si din lotul national de tineret a Romaniei. A facut un joc bun, in care l-a suplinit cu brio pe Iulian Andrei si ne asteaptam de la el sa creasca de la meci la meci”, a precizat Leonard Bibirig.

Antrenorul “studentilor” este increzator ca echipa suceveana poate ajunge pana in careul de asi ai Cupei Challenge, insa nu isi doreste sa joace in urmatoarele tururi in compania celor de la Hc Caras Severin, cea de-a doua echipa romaneasca angrenata in competitie. “Eu nu sunt sceptic in privinta realizarii obiectivului de pe plan european. Pana in februarie, speram sa-si revina si Acatrinei, iar cu o buna pregatire putem trece si de urmatorul tur. Trebuie sa luam insa lucrurile treapta cu treapta. Nu ne-am dori sa-i intalnim pe cei de la Resita, pentru ca automat o echipa din handbalul romanesc ar dispare din cupele europene. Benefic ar fi ca ambele formatii sa se califice mai departe”, a mai spus Bibirig.

Faza optimilor de finala din cadrul Cupei Challenge va avea loc la sfarsitul lunii februarie a anului viitor.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "A contat pregătirea fizică"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*