9 suceveni, in sferturile C.M.

Echipa de fotbal a Romaniei s-a calificat in sferturile Campionatului Mondial rezervat imigrantilor din Portugalia! Tricolorii vor intalni, in primul “sfert”, castigatorea grupei A, care va fi stabilita in urma jocului dintre echipele Nigeriei si Angolei, campioana mondiala en-titre.

Festivitatea de deschidere a celei de-a II-a editii a Campionatului Mondial de fotbal pentru imigranti a avut loc simbata, 17 iulie, pe Stadionul Lumiar din Lisabona, in prezenta a numeroase oficialitati ale Republicii Portugheze, precum si a unui numar impresionant de membri ai Corpurilor Diplomatice ale tarilor participante. Insarcinata cu afaceri a Romaniei, Doamna Diana Radu a coborat in mijlocul echipei, incurajandu-i si urandu-le succes fotbalistilor romani. Antrenorul-jucator al echipei, Constantin Amarie(fostul jucator al Rapidului Suceava)i-a oferit, in numele jucatorilor, un buchet de flori, Doamnei Radu. In cadrul programului artistic,artista romanca Elena Horodniceanu, veche colaboratoare a Ansamburilor din Suceava, Botosani si Chisinau a impresionat asistenta prin cele doua splendide melodii interpretate, “Rugaciune” si “Batuta de la Horodniceni”.

Seara, de la ora 21.30, pe cochetul stadion “1 Decembrie” din Sintra, in nocturna , pe o vreme splendida, formatia Romaniei a pierdut cu scorul de 0-4(0-1) in fata principalei favorite la titlul mondial, selectionata Capului Verde. Echipa Romaniei a facut, in ciuda scorului, un joc bun, inteligent si bine tacticizat, in fata unei formatii alcatuite din jucatori din Ligile a II-a si a III-a portugheze, fotbalisti ce ar putea evolua usor in Liga a II-a din Romania. Asta in conditiile in care absolut toti componentii echipei Romaniei lucreaza minimum 10 ore pe zi si nu se antreneza decat o singura data pe saptamana. Cel mai frumos omagiu l-au primit romanii chiar de la adversarii lor, care i-au aplaudat la scena deschisa si care au spus despre ei ca sunt “a boa equipa” ,adica “o echipa buna”. In meciul urmator, Capul Verde a marcat 23 de goluri in numai 20 de minute selectionatei Marocului, determinand-o pe aceasta sa abandoneze meciul in minutul 21, ca la box, daca vreti…

ROMANIA -GERMANIA8-2(5-1)
Duminica dupa-amiaza, de la ora 18.15, pe acelasi teren din Sintra, echipa Romaniei a intalnit selectionata Germaniei, care, in ziua precedenta invinsese Marocul cu 6-1. Romanii au facut insa un joc de senzatie, dominandu-i pe germani la toate capitolele, sfarsind prin a-i zdrobi, pur si simplu, cu 8-2! Trei dintre golurile invingatorilor au fost inscrise de Constantin Budeanu, fost jucator la Dolhasca si de Florinel Bordianu, fost junior al Cetatii Suceava,considerat de organizatori drept cel mai bun jucator roman al celor doua meciuri. De altfel, Bordianu, a intrat deja in vederile impresarului FIFA Samuel Mbagwu.

Sambata, 24 iulie, echipa Romaniei ar trebui sa intalneasca in ultimul meci al grupei, formatia Marocului. Urmeaza insa ca organizatorii sa stabileasca daca marocanii vor mai continua competitia in urma retragerii de pe teren in meciul cu capoverdienii. In orice caz, indiferent de rezultatul acestui joc, echipa Romaniei e in sferturile de finala ale Campionatului Mondial din Portugalia!

Duminica, 25 iulie, Romania va intalni, pe stadionul din Alvalade, in primul “sfert”, pe castigatorea grupei A, care va fi stabilita in urma jocului dintre echipele Nigeriei si Angolei, campioana mondiala en-titre.

In principiu se cunosc deja cele 8 sfertfinaliste: Angola si Nigeria(grupa A), Guineea si Sao Tome(grupa B), Capul Verde si Romania(grupa C), Brazilia si Modova(grupa D). Deci 5 formatii africane, Brazilia si doar doua europene, Romania si Moldova! Bucuria si mandria sunt cu atat mai mari cu cat formatii de calibru, precum Ucraina, Anglia, Senegal, Germania sau Spania au parasit deja competitia.

In final iata si lotul echipei Romaniei care a reusit aceasta splendida performanta:

portari: Horia Marin, Constantin Amarie(Sv), Danut Beniamin;

fundasi: Marius Chireata, Ionut Cantorita(Sv), Mihai Cirmaci(Sv), Madalin Florea, Dan Danut;

mijlocasi: Gheorghe Mitoi, Aurel Lazar, Florinel Bordianu(Sv), Sorin Morcov, Daniel Ilie, Ioan Filip, Dani Caprar, Constantin Budeanu(Sv), Cristi Sfabu(Sv), Marian Stanculete;

atacanti: Bogdan Hritcu(Sv), Nicu Zavoianu, Mario Bosinceanu, Marius Camen, Marius Badila, Vali Lupsoiu.

Antrenori:Ioan Anton Hristu(Sv),Constantin Amarie(Sv).

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "9 suceveni, in sferturile C.M."

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*