3 secrete pentru începători – Baccarat

Baccarat este unul dintre cele mai ușor de învățat și interesante jocuri de cazinou. Desigur că nu este atât de popular ca arhicunoscutele poker, ruletă și blackjack, dar în mod cert ocupă un loc fruntaș într-un posibil top al celor mai îndrăgite jocuri de noroc.

Dacă te afli printre cei care nu cunosc regulile Baccarat-ului, acest articol îți vine în ajutor. Ai nevoie de puțină atenție pentru a învăța regulile de bază ale jocului și pentru a prinde câteva mici secrete care vor face diferența dintre un joc pierdut și unul încheiat cu un câștig.

Vestea bună este că nu trebuie să memorezi strategii complicate înainte de a intra în joc. Recomandarea jucătorilor cu experiență este să încerci câteva variante demo, gratuite, și doar după aceea să pariezi pe bani adevărați. În acest fel, atunci când vei juca “pe bune”, nu vei risca să pierzi sume de bani semnificative. Poți exersa jocul baccarat online pe majoritatea platformelor licențiate de gambling din România și străinătate.

Înainte de a afla care sunt cele trei secrete pe care orice începător trebuie să le știe, iată care sunt, pe scurt, regulile Baccarat-ului: scopul jocului este de a paria pe câștigătorul estimat de către jucător.

Cele trei pariuri la Baccarat sunt: pariul pe Bancher (Banker), pariul pe Jucător (Player) și pariul pe egalitate (Tie).

Într-un joc obișnuit de Baccarat, dealerul folosește șase până la opt pachete de cărți. După ce pariurile au fost făcute, jocul începe cu două mâini împărțite pe masă: mâna Bancherului și cea a Jucătorului.

După ce dealerul a pus două cărți pe fiecare parte a mesei, este timpul să calculeze punctele și să determine valoarea fiecărei mâini. Este declarată câștigătoare mâna care se apropie cel mai mult de valoarea 9, fără a o depăși. Dacă valoarea mâinii este un număr din două cifre, se numără doar a doua cifră.

În Baccarat, valoarea cărților este alocată astfel: cărțile de la 2 la 9 din fiecare culoare au valoarea egală cu cea notată pe ele; 10, valet, damă și rege valorează zero; așii valorează 1 punct.

A treia carte

Dacă nimeni nu reușește să obțină o victorie naturală, sunt șanse să mai fie distribuită o a treia carte pe masă. Această regulă a celei de-a treia cărți îi pune puțin în ceață pe jucătorii începători, dar lucrurile sunt mult mai simple decât par.

Regula celei de-a treia cărți este stabilită de către casă. Cea de-a treia carte este distribuită fie Jucătorului, fie Bancherului, în funcție de regula casei. În plus, dealerul are libertatea de a stabili care dintre părți (Banker sau Player) primește a treia carte.

Jucătorul mai primește o carte pe lângă cele două existente deja dacă mâna sa are un total cuprins între 0 și 5. Dacă totalul este între 6 și 9 atunci dealerul nu îi mai distribuie a treia carte.

Bancherul primește a treia carte în condiții ceva mai complicate decât în cazul jucătorului. Aceste condiții sunt foarte bine cunoscute de către dealer, iar tu nu trebuie să le memorezi. Totuși, este bine să le ai în vedere.

Bancherul primește a treia carte dacă valoarea totală a celor două cărți existente este 0, 1 ori 2.

Nu se distribuie a treia carte pentru Bancher dacă și Jucătorul și Bancherul au o valoare totală a celor două cărți inițiale de 8 sau 9.

De asemenea, Bancherul stă și dacă valoarea cărților sale existente este 7.

Dacă are o mână de 6 și Jucătorul nu a primit a treia carte, Bancherul nu primește a treia carte. În cazul în care Playerul a primit cartea a treia, iar cele două cărți inițiale ale Bancherului totalizează 3, 4, 5 sau 6, Bancherul stă sau primește a treia carte conform unor reguli puțin mai complexe pe care le cunoaște foarte bine dealerul.

Pariul pe egalitate

La fel ca în unele sporturi și jocul de Baccarat se încheie uneori la egalitate. De aceea există pariul pe egalitate (Tie).

Dacă Jucătorul și Bancherul au aceleași puncte, jocul are ca rezultat o egalitate. În acest caz, pariurile către Bancher și pariurile către Jucător sunt returnate (nimeni nu câștigă și nimeni nu pierde) și sunt plătite doar pariurile pe egalitate.

Plata pariurilor la egalitate variază de la 8:1 la 9:1. Acest pariu nu este deloc avantajos. Pariul Tie nu este tocmai recomandat din cauza plăților mici și a avantajului casei care este mare.

Câștig “natural”

Sunt mult mai avantajoase și mai des întâlnite pariurile pe Bancher și pe Jucător. Dacă pariezi pe Jucător și câștigi, atunci plata este 1:1. Aceasta înseamnă că dacă ai pariat 10 lei pe Jucător și a câștigat mâna Jucătorului, tu primești 10 lei.

În cazul pariului pe Bancher, plata este tot 1:1, dar cu un comision de 5%. Cu alte cuvinte, dacă ai pariat tot 10 lei și câștigi, nu primești 10 lei ca în cazul pariului pe Jucător, ci primești 9,5 lei.

Întotdeauna, la jocul de Baccarat este recomandat să pariezi pe Bancher. Deși există acel comision de 5%, avantajul casei este foarte bun: 1,06%, față de 1,24% pentru pariul pe Jucător.

În cazul pariurilor pe Banker și Player există o regulă specifică: dacă totalul de puncte al primelor două cărți este egal cu 8 sau 9, acest câștig se numește natural.

Când are loc un câștig natural, nu mai sunt împărțite cărți, iar pariurile care au fost plasate la începutul jocului pot fi încasate.

Concluzie

Acum că te-ai familiarizat cu regulile și micile secrete ale Baccarat-ului, este momentul să intri în joc pentru a exersa variante gratuite. Doar când stăpânești foarte bine jocul, ești pregătit să joci pe bani reali.

Nu uita să nu cheltuiești mai mult decât ai stabilit inițial și să iei pauze de la joc pentru a nu transforma distracția în dependență.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *