2,5 milioane pentru sport

În 2014 Primăria Municipiului Suceava pregăteşte 2,5 milioane de lei pentru finanţarea activităţilor sportive, cu 200.000 de lei mai puţin faţă de anul trecut. Din aceşti bani, fotbalul şi handbalul urmează să primească câte un milion.

Dacă în anii precedenţi municipalitatea finanţa ambele echipe de fotbal ale Sucevei, în 2014 toţi banii vor merge către Rapid. Primarul Ion Lungu încearcă astfel să forţeze fuziunea celor două formaţii din „Areni”.

„La fotbal, în acest an vom finanţa doar echipa Rapid. Eu propun suma de 10 miliarde pentru a putea să rămână în Liga a 2-a. Am discutat şi anul trecut, dar anul acesta sper să se pună în practică fuzionarea echipelor Rapid şi Sporting. Anul trecut eram legaţi de mâini şi de picioare pentru că dacă se făcea fuzionarea una dintre echipe pierdea banii. În acest an dăm banii la o singură echipă şi cu asta basta. Voi avea în cursul zilei de vineri o discuţie cu preşedinţii celor două cluburi în care le voi spune din nou poziţia mea. Sper să mai vină lângă noi şi oameni de afaceri. Din păcate, astăzi nimeni din zona privată nu sprijină sportul şi toată finanţarea rămâne pe umerii primăriei”, anunţat şeful administraţiei locale.

Ion Lungu a precizat că aceeaşi sumă va fi alocată şi pentru echipa de handbal.

“Vreau să cuprind în buget suma de 10 miliarde pentru echipa de handbal. Am avut ieri o discuţie cu domnul rector Popa, şi voi mai avea şi pe parcursul acestei săptămâni cu specialişti de la Primărie şi de la Universitate, asupra modalităţii de finanţare a echipei de handbal, în aşa fel încât să nu mai fie nereguli din partea Curţii de Conturi. Urmează să găsim o soluţie corectă, care se aplică şi la alte echipe de handbal din ţară, astfel încât să putem da 10 miliarde în anul 2014. Cât priveşte celelalte aspecte, instanţa va decide”, a spus Ion Lungu.

Chestionat pe seama stadionului, şeful administraţiei locale a răspuns: “Am văzut o declaraţie a domnului viceprim-ministru Dragnea în care spune că are o sumă de bani pentru finanţarea complexelor sportive. Voi încerca, poate putem prinde o finanţare pentru noul stadion.”

Cele 2,5 de milioane propuse de Ion Lungu la capitolul sport reprezintă aproximativ 1% din bugetul total al Primăriei. Proiectul de buget va fi supus aprobării în şedinţa ordinară de pe 30 ianuarie.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

3 Comentarii

  1. pe prelipcan il doare gura sa promita?el PLEACA anul asta stati linistiti.depinde unde…parlamentul european sau botosani la facultate.vine nelu cu echipa.macar de-ar face ceva pt suceava,pt oras ,pt sport, pt suceveni…AIA HOTI ASTIA HOTI,NOI RAMINEM TOTI CA PROSTI……….traiasca partidul oricare ar fi el……….

  2. De ce 10 milioane pentru fotbal? De ce 10 milioane pentru handbal? Se stie cam ce status au in clasamente. De ani buni se baga bani multi in aceste 2 sporturi si nu avem nimic concret, nimic cu ce sa ne mandrim. Ultima raza de soare a judetului a fost echipa de juniori de rugby de la Gura Humorului dar pentru care nu s-au facut valuri. Ar trebui gandita altfel distribuirea banilor pentru sport sau schimbat cel ce gandeste si adus un specialist in sport si nu acesti necunoscatori. Daca nu se ajunge la o alta idee de finantare poate banii acestia ar trebui distribuiti spre alte domenii in Suceava,in programe scolare, in orice numai sa fie cheltuiti folositor pentru oras. Nu trebuie sa bagam bani in niste caractere mizere de fotbalisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *