18 miliarde pentru sport

Handbalul şi fotbalul vor primi majoritatea banilor pe care primăria municipiului Suceava îi va aloca în 2011 la capitolul sport, respectiv 15 miliarde de lei vechi. Celorlalte ramuri sportive la va rămâne la un loc suma de 3 miliarde.

Anul acesta municipalitatea va aloca mai puţini bani pentru sport şi mai multi pentru cultură. Primarul Ion Lungu a declarat că în proiectul de buget local pe 2011 se prevede ca sportul să beneficieze de 18 de miliarde de lei vechi, cu 8 miliarde mai puţin faţă de anul trecut. În schimb, la cultură se vor da 15 miliarde.

“Aşa cum am anunţat, vom da 10 miliarde la handbal. Am avut şi ieri o discuţie cu Consiliul de Administraţie al echipei de handbal şi, o spun cu toată lipsa de modestie că, cei de acolo nu cred că ar mai putea continua activitatea fără sprijinul nostru, pentru ca 60% din bugetul lor este asigurat de primărie. Vor mai fi alocate 5 miliarde la fotbal şi 3 miliarde la celelalte ramuri sportive. La cultura – 15 miliarde, din care vom finanţa teatrul, festivalul medieval, fanfara municipiului Suceava – 1 miliard, iar la finanţări de culte, 6 miliarde vor merge la catedrală”, a anunţat Ion Lungu.

Anul trecut celelalte sporturi înafara de fotbal şi handbal au primit, în total, de la Primărie, suma de 6 miliarde de lei vechi.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "18 miliarde pentru sport"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*