16 sportivi suceveni premiați la Gala Canotajului Românesc

Nu mai puțin de 16 canotori suceveni au fost premiați miercuri în cadrul Galei Canotajului Românesc.

Este vorba de Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Ioan Prundean, Andrei Sebastian Cornea, Sergiu Bejan, Marius Cozmiuc, Mihăiță Țigănescu, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Bogdan Baitoc, Roxana Anghel, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu, Ionela Cozmiuc, Ancuța Bogdan și Emanuela Ciotău.

Campioană europeană (dublu vâsle și 8+1) și mondială (dublu vâsle), Simona Radiș a primit titlul de “Sportivul anului” în canotajul românesc.

Radiș, care reușește să câștige acest titlu pentru al doilea an consecutiv, a declarat că în 2024 țintește “perfecțiunea” alături de colegii săi. “Sunt onorată de acest premiu, vă mulțumesc. Îmi doresc pe viitor să devin o versiune mai bună a mea și să fiu o componentă importantă a echipei României. Promit să dau totul alături de colegii mei pentru a reuși victorii foarte frumoase la Paris. Anul acesta a fost unul foarte bun, aproape de perfecțiune. Pentru că, nu-i așa, mereu e loc de mai bine. În schimb în 2024 țintim spre perfecțiune și sperăm ca după Jocurile Olimpice de la Paris să spune că mai bine de atât nu se poate. Îmi doresc ca împreună cu lotul olimpic al României să venim acasă cu toate medaliile de aur de la Paris”, a afirmat ea.

Colega sa din barca de dublu vâsle, suceveanca Ancuța Bodnar (foto dreapta), a afirmat că își dorește să trăiască o bucurie și mai mare la finalul anului viitor. “Îi mulțumesc colegei mele Simona pentru că împreună am reușit să rămânem imbatabile din 2019. Sperăm ca la Paris să vă aducem o bucurie și mai mare decât cea de la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a adăugat Ancuța Bodnar.

În 2023, Federația Română de Canotaj a cucerit 39 de medalii la competițiile internaționale importante. Printre acestea se numără 5 la Campionatele Mondiale de seniori (2 de aur, 1 argint, 2 bronz), 6 la Campionatul European de seniori (5 de aur, 1 de argint), 9 la Campionatele Europenele de tineret (8 de aur și 1 de argint), 2 la Campionatele Mondiale de tineret (2 de aur), 5 la Campionatele Europene de juniori (2 de aur, 3 de argint), 6 la Campionatele Mondiale de juniori (3 de aur, 3 de bronz). În plus, FRC a reușit să califice 11 echipaje la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, o premieră absolută în istoria canotajului românesc.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *