10 titluri naţionale pentru suceveni

Inotatorii de la CSS Suceava au cucerit nu mai putin de 18 medalii – 10 de aur, 4 de argint si 4 de bronz – la Campionatul National de cadeti ce s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii in bazinul din Oradea si care a reunit la start 418 de sportivi de la 67 de cluburi.

Performerul delegatiei sucevene a fost Calin Moscaliuc (foto stanga), inotatorul in varsta de doar 12 ani cucerind cinci medalii de aur la individual, dupa ce s-a impus in probele de 100 si 200 de metri spate, 50, 400 si 100 de metri liber. In ultima a ridicat publicul in picioare, dupa ce a oprit cronometru la 57 de secunde si 57 de sutimi, un timp prin care a doborat un record vechi de 31 de ani. Calin a obtinut al saselea sau titlul national in proba de 4 x 100 de metri liber, unde a facut echipa cu Ionut Socoliuc, Paul Roman si Robert Popescu, iar in proba de 50 de metri fluture a iesit vicecampion al Romaniei.

La randul sau, Serban Cotos (14 ani – foto dreapta) s-a intors acasa cu opt medalii, dupa ce a devenit campion national in probele de 100 de metri fluture, 100, 200 si 400 metri liber si a cucerit bronzul in probele de 50 si 1.500 metri liber, 400 de metri mixt si 200 fluture.

Cea de-a treia medaliata a clubului sucevean a fost Ioana Nastaca, care a obtinut argintul in probele de 200, 400 si 800 de metri liber.

Din delegatia prezenta la Oradea au mai facut parte Stefan Ropan, Victor Turluianu, Cosmina Aanitei si Sebastian Croitor, ultimul fiind foarte aproape de podium, cu doua locuri 4 si doua locuri 5.

Gratie acestor rezultate, CSS Suceava a ocupat in final locul 4 in clasamentul pe echipe, dintr-un total de 67 de cluburi participante.

In plus, Calin Moscaliuc (12 ani) si Serban Cotos (14 ani) au fost desemnati cei mai buni inotatori din tara la categoria lor de varsta.

 “Am incheiat un sezon competitional de exceptie, in care fiecare sportiv a incercat sa-si depaseasca limitele, chiar daca asta a presupus multe sacrificii din partea lor si a parintilor. Am reusit sa doborat trei recorduri nationale, iar majoritatea sportivilor nostri au urcat in ultimul sezon pe cele mai inalte trepte a podiumului in competitiile nationale. Le multumim tuturor ca au crezut in ei si in capacitatile noastre de antrenori”, a precizat antrenorul Cezar Moscaliuc, care face echipa in staff-ul tehnic de la CSS Suceava cu Luis Lacatus si Andre Pinticanu.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "10 titluri naţionale pentru suceveni"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*