10 lucruri despre Suceava

10 lucruri pe care nu le stiati despre orasul Suceava:

1. Numele orasului provine din maghiarul “szucs” (pronuntat “suci”) care inseamna “cojocar”. Acest lucru nu este in ordine deoarece noi nu ne-am dus la maghiari sa le denumim localitatile.

2. Bazinul mijlociu al Sucevei a fost populat inca din timpuri stravechi, descoperindu-se recent dovezi ale locuirii pe aceste locuri inca din paleoliticul superior. (foto)

3. Orasul Suceava este infratit cu orasele Sosnowiec din Polonia si Cernauti din Ucraina, si certat cu orasul Botosani. Din Romania.

4. Prima mentiune istorica a Sucevei dateaza din anul 1388 intr-un act al lui Petru I Musatinul, semnat in prezenta parcalabului Sucevei in fata la Moto-Velo.

5. Suceava se gaseste in zona de climatului temperat-continental de dealuri. Particularitatile climatice prezente in oras sunt frigul excesiv din apartamente, vantul din buzunarele locuitorilor si ceata in care te baga functionarii publici.

6. Solurile din raza orasului intra in general in categoria de silvostepa, cele mai intalnite fiind solul cernoziomic levigat, solul betonat si solul pavat (cu subsolurile pavelat si pavelizat).

7. Cel mai mare rau din apropierea Sucevei este raul Siret. Pe albia acestuia se poate observa cateodata un fenomen aparent bizar, camere de tractor pline cu tigari care coboara lin in aval.

8. Platforma industriala Valea Sucevei este o vasta zona industriala care cuprinde numeroase intreprinderi si combinate ( Iulius Mall, Suceava Shopping City etc).

9. Al patrulea primar al orasului Suceava a fost Ferdinand Stark (1871-1874), stra-strabunicul celebrului Tony Stark, cunoscut mai degraba ca Iron Man.

10. Pe raza orasului se regasesc nu mai putin de 35 de biserici ortodoxe, atat de multe incat credinciosii care merg cu autobuzul fac febra musculara de la atata facut cruce.

Exit mobile version