Ziua Europeană a Sportului Școlar, marcată la Suceava

Vineri, 25 septembrie, la nivel european se sarbatoreste Ziua Europeana a Sportului Scolar, eveniment destinat unitatilor de învatamânt, indiferent de nivelul acestora, care promoveaza activitatea fizica pentru educarea copiilor si tinerilor.

Comisia Europeana împreuna cu Federatia Maghiara a Sportului Scolar si ISCA Danemarca au decis în urma cu patru ani ca ultima zi de vineri a lunii Septembrie sa fie dedicata sarbatoririi miscarii fizice din unitatile de învatamânt din toata Europa.

La nivel national evenimentul este promovat si organizat de Asociatia Judeteana Sportul pentru Toti Suceava în colaborare cu colegi din Asociatiile Judetene Sportul pentru Toti din tara.

Pâna in acest moment, sunt înscrise la nivel national 402 gradinite, scoli gimnaziale si licee.

În judetul Suceava s-au înscris în acest proiect peste 50 de unitati de învatamânt care vor celebra aceasta zi prin crosuri, jocuri de miscare, flash-mob-uri, jocuri sportive adaptate sau drumetii.

Scolile provin atât din mediul rural cât si din cel urban, din toate Cercurile Metodice,  actiunile fiind în general coordonate de profesorii de educatie fizica si sport.

Tinând cont de deciziile oficiale ale guvernului si ale autoritatilor locale din fiecare judet în ceea ce priveste regulile de respectat privind pandemia dar si alegerile locale de duminica, unitatile scolare au decis sa desfasoare aceste activitati în perioada 23-25 septembrie, în conditii de maxima siguranta pentru elevi si cadrele didactice. Evenimentul face parte din Saptamâna Europeana a Sportului, 23-30 septembrie, celebrata de Comisia Europeana sub sloganul #BEACTIVE.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Ziua Europeană a Sportului Școlar, marcată la Suceava"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*