Vizează recordul mondial

Un ciclist sucevean şi-a propus să stabilească un nou record mondial. Constantin Lucuţar va încerca să parcurga pe bicicletă 1.000 de kilometri în mai puţin de 45 de ore.

În vârstă de 23 de ani, Constantin Lucuţar locuieşte în Vama şi practică ciclismul din 2007. Cursa pe care şi-a propus-o se va desfăşura, la sfârşitul lunii august, pe traseul Câmpulung Moldovenesc – Suceava – Bucureşti – Constanţa – Bucureşti. Ciclistul sucevean a povestit şi cum i-a venit ideea.

„Ideea mi-a venit după ce am văzut pe internet un reportaj despre un român din Ţinutul Secuiesc care a parcurs distanţa de 1.000 de kilometri în 45 de ore şi 35 de minute. Vreau să îmi testez limitele. Pe 10 mai am pedalat din Vama, judeţul Suceava, până la Bucureşti, adică 475 de kilometri, în 19 ore. Am avut diverse probleme, vânt din faţă, probleme la picior, dar a fost bine”, a spus Constantin Lucuţar.

Pentru a se pregăti cât mai bine, Constantin Lucuţar parcurge pe bicicletă aproape în fiecare zi în jur de 100 de kilometri. În cazul în care va reuşi să depăşească recordul, ciclistul sucevean mai are un obiectiv: „Îmi doresc să fac România pe hartă, într-un grup de vreo 10 ciclişti suceveni, cu predare de ştafetă. Fiecare o va duce în cârcă câte 100-150 de kilometri, pe etape, dar fără oprire.”

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Vizează recordul mondial"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*