We Tour a ajuns în Suceava

Cel mai mare turneu de sporturi urbane din România, We Tour, a ajuns şi în Suceava. În condiţiile în care noul skatepark de lângă patinoarul „Areni” nu a fost încă inaugurat, spectacolul show-ul s-a ţinut pe esplanada Casei de Cultură.

Ajuns la ediţia a 6-a, cel mai important turneu de sporturi urbane din ţară a debutat vinerea trecută şi se va încheia pe 18 august. În această perioadă, caravana We Tour străbate 13 oraşe din România. În fiecare localitate sunt organizate competiţii şi demonstraţii de role, skate, bmx şi break dance.

“Am început în 2009, eram cred zece persoane. Încet, încet ne-am strâns cam câte 30-40 de persoane în fiecare an, din care 10 sunt străini. Anul acesta avem din Franţa, Australia, Danemarca, iar pe parcurs vor mai veni şi alţii. Suntem un autocar plin cu rideri, iar în următoarea lună vom parcurge cele mai mari oraşe din România şi vom face exact ce facem aici. Majoritatea participăm la competiţii internaţionale şi pe perioada turului, în fiecare weekend, avem competiţii. Prima este în Piatra Neamţ, urmează Cluj, Constanţa şi Bucureşti”, a declarat Mihai Bivol, mebru al organizaţiei “We Tour” şi roller profesionist de peste 15 ani.

Mihai Bivol se ocupă împreună cu Sorin Ciocârlan de partea de media şi organizare. Ultimul susţine că evenimentele de genul acesta s-ar putea înmulţi la Suceava odată cu deschiderea skateparkului: “Nu ne-am aşteptat să fie atât de mulţi rideri aici. Pentru noi este un lucru îmbucurător, mai ales că încercăm să promovăm cât mai mult sporturile de stradă. În prealabil am fi vrut să venim în skatepark, dar se pare că momentan nu este gata. Cu siguranţa vom reveni la Suceava pentru că vrem neapărat să încercăm skateparkul.”

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

1 Comentariu la "We Tour a ajuns în Suceava"

  1. Ca de obicei… ne-am facut de ras !

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*