Vicecampion mondial

Un rădăuţean este urmaşul lui Ion Oncescu în elita skandenbergului mondial. Andrei Chipreanov de la clubul Bukovina Skandenberg a reuşit să câştige argintul la categoria 78 de kilograme – bratul drept, în cadrul Campionatului Mondial din Polonia.

Vicecampion european în 2009 la braţul drept – categoria 75 de kilograme, Andrei Chipreanov a reuşit încă o performanţă deosebită. Sportivul din Rădăuti a obţinut medalia de argint la Nemiroff World Cup 2010, după ce în urmă cu un an, la acelaşi turneu, ieşise pe locul 4. Pentru Andrei aceasta este cea mai importantă performanţă din cariera sa, singurul care mai are argint la mondialele de profesionişti fiind Ion Oncescu. Medalia obţinută de Chipreanov a situat România pe locul 13 în clasamentul pe ţări, în condiţiile în care rădăuţeanul a fost singurul român prezent în Polonia.

“Andrei a obţinut maximum din această categorie. El a disputat multe meciuri grele, şi-a păstrat sângele rece şi s-a impus chiar când a avut o greseala şi se ştie că la doua greşeli pierzi meciul. A avut noroc de un arbitraj corect, iar multe meciuri pe care şi le-a adjudecat au fost “pe muchie de cuţit”. Putea câştiga adversarul său şi nu se mira nimeni”, a povestit arbitrul român, Dragoş Corcoveanu.

Pe plan intern Andrei Chipreanov nu are adversar, fiind campion naţional al României în ultimii patru ani, la ambele braţe.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Vicecampion mondial"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*