Veşti bune pentru handbal

Primăria Municipiului Suceava va finanţa din nou echipa locală de handbal. Ion Lungu a anunţat că CSU Suceava va primi trei miliarde de lei vechi în următoarele două luni. Cu aceşti bani, universitarii ar urma să-şi întărească lotul pentru a rezista în prima divizie.

Primii jucători care ar putea reveni la Suceava sunt Pralea, Gavriloaia şi Mitrea, componenţi ai divizionarei secunde CSM Călăraşi. Ultimul este dorit şi de CSM Bucuresti, una dintre contracandidatele sucevenilor la evitarea retrogradării. Totul depinde însă de derby-ul dunărenilor cu HC Vaslui, programat pe 28 noiembrie. O victorie a trupei lui Leonard Bibirig ar înlesni repatrierea celor trei foşti “studenţi”. Totodată, conducerea echipei sucevene şi-ar mai dori să aducă şi doi interi.

„Pentru acest an am făcut un contract de promovare a imaginii Municipiului Suceava prin activitatea de handbal. Ne dorim să dăm, în perioada 1 noiembrie – 31 decembrie, trei miliarde de lei vechi la handbal, în aşa fel încât să putem pune bazele salvării de la retrogradare şi, de ce nu, în perioada următoare să se întoarcă jucătorii buni care au plecat de la Suceava”, a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Situaţia financiară a echipei locale de handbal ar urma să revină la normal începând cu anul viitor, când Primăria va sprijini CSU Suceava după modelul existent la Baia Mare.

„Am discutat cu domnul rector Popa despre modelul de contract de finanţare a handbalului de la Baia Mare. Acesta presupune nişte anexe cu cheltuielile care sunt eligibile pentru decontare. Urmează să analizăm contractul, să parcurgem etapele necesare şi să-l putem aplica din anul 2014”, a precizat Ion Lungu.

Municipalitatea a alocat în acest an zece miliarde de lei vechi pentru echipa de handbal, dar a achitat doar un miliard. Finanţarea a fost blocată din cauza unor nereguli descoperite de Curtea de Conturi.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Veşti bune pentru handbal"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*