Vă amintiţi de el? Eric Fannis, primul jucător exotic din fotbalul românesc

Eric Fannis

Vârful Forestei din urmă cu aproape două decenii, Eric Fannis, face obiectul unui articol publicat în ziarul Adevărul. Atacantul de culoare ajuns în Suceava din insula Santa Lucia este prezentat ca „primul jucător exotic” din fotbalul românesc.

„Eric Fannis a fost primul jucător exotic. Într-o perioadă în care numărai pe degetele de la o singură mână jucătorii străini din România, Eric Fannis, un atacant de culoare din Santa Lucia, a evoluat pentru Foresta Fălticeni în primele două eşaloane, între 1996 şi 2001, fiind practic un deschizător de drumuri în privinţa jucătorilor exotici care au evoluat la noi”, se arata in Adevarul.

În articolul respectiv este publicată şi o declaraţie a fostului antrenor al Forestei, Marin Barbu: “Mie nu-mi plac aşa zişii stranieri plini de fiţe şi mofturi, care cred că dacă vin în România dau de fraieri. Lui Fannis i-am zis doar atât: «Vrei să te antrenezi, rămâi! Dacă nu, vezi că la ora 7 ai vapor». Am avut şi cu el unele probleme la început, dar l-am dat rapid pe brazdă. S-a integrat repede în colectiv şi a ajuns să fie foarte îndrăgit de coechipierii săi. Ar fi bine să fie toţi străinii de valoarea lui Fannis.”

Revenit în ţara natală, Eric Fannis lucrează în momentul de faţă în cadrul unei companii locale de telecomunicaţii.

Revenit în ţara natală, Eric Fannis lucrează în momentul de faţă în cadrul unei companii locale de telecomunicaţii.

În decursul timpului la Suceava au evoluat cinci jucători străini. După Eric Fannis au urmat patru brazilieni, aduşi la Cetatea prin intermediul impresarului Traian Gherghişan: Roberto Ayza Berca, Tomaz Donizete, Dimas Braz Rimi şi Rodrigo Almeida. Dintre aceştia, doar primul mai activează în România. Roberto îmbracă în momentul de faţă tricoul divizionarei secunde CS Mioveni şi este străinul cu cele mai multe jocuri în istoria eşalonului secund, 173.

Roberto Ayza - Cetatea Suceava 2007

Roberto Ayza – Cetatea Suceava 2007

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Vă amintiţi de el? Eric Fannis, primul jucător exotic din fotbalul românesc"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*