USV Suceava s-a calificat în sferturile Campionatului European Universitar

Echipa de handbal masculin a Universitatii “Stefan cel Mare” din Suceava s-a calificat in sferturile de finala ale Campionatului European Universitar, intrecere ce are loc pe parcursul acestei saptamani la Malaga, in Spania.

Formatia antrenata de Adi Chirut a ajuns in faza eliminatorie din postura de ocupanta a locului secund in grupa D, cu o victorie si o infrangere. Handbalistii suceveni si-au inceput cu stangul aventura in Spania, pierzand meciul de debut, disputat marti seara, in fata celor de la Universitatea Duisburg-Essen din Germania, cu scorul de 17-22. Cu doar opt jucatori rodati si in Liga Nationala, restul fiind juniori, USV Suceava a condus la pauza cu 10-9, dar a cedat fizic in repriza secunda, cand nemtii au intors rezultatul.

USV Suceava: C. Tcaciuc, Oct. Andreica – Tirzioru (5), Baican (5), Burlacu (4), M. Sandu (2), Olariu (1), Costea, Alexa, Badelita, Ionasciuc, Usturoi.

Gruparea suceveana s-a revansat in cel de-al doilea meci din grupa, asigurandu-si prezenta in sferturile de finala, dupa ce s-a impus miercuri seara, cu scorul de 36-24, in fata Universitatii Marmara din Turcia. Cu interul Adi Tarzioru in zi de gol, “alb-albastrii” au intrat la pauza cu un avantaj de doua goluri, scor 16-14, si s-au desprins decisiv in repriza secunda.

USV Suceava: C. Tcaciuc, Andreica – Tirzioru (10 goluri), Burlacu (8), Olariu (5), Baican (5), Sandu (4), Badelita (3), Ionasciuc (1), Usturoi, Costea si Alexa.

In sferturile de finala ale Europeanului, USV Suceava urmeaza sa joace seara impotriva gazdelor de la Universitatea din Malaga. Montpellier (Franta) – Basel (Elvetia), Barcelona (Spania) – Frankfurt (Germania) si Duisburg-Essen (Germania) – Rzeszow (Polonia) sunt celelalte trei sferturi de finala.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "USV Suceava s-a calificat în sferturile Campionatului European Universitar"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*