Un nou început de drum

Mai putin de 3 zile au ramas pana la startul unui nou sezon al Ligii a II-a. Cetatea porneste la drum cu o echipa tanara, fara experienta, cu un cont gol si cu sanse foarte mici de a evita retrogradarea.

Antrenorul Ioan Radu a recunoscut ca rezultatele din meciurile amicale reprezinta in mare parte nivelul la care se afla echipa in momentul de fata.

“Rezultatele din perioada de pregatire nu sunt concludente dar un semnal de alarma trebuie sa ne dea. Eu nu am facut niciodata un scop in sine din rezultatele jocurilor amicale, pentru ca daca am fi vrut sa castigam, faceam multe meciuri cu echipe din judet. Rezultatele inregistrate insa au dat tonul realitatii care este la echipa in momentul de fata”, a marturisit Ioan Radu.

Tehnicianul Cetatii considera ca principalele cauze pentru care echipa a ajuns in aceasta situatie le reprezinta lipsa banilor si plecarea masiva de jucatori.

“Nu se poate sa faci prea multe dupa ce au plecat atatia jucatori si nu am avut posibilitatea sa aducem altii valorosi. Sa nu se creada ca au fost jucatori care ne-au batut la usa, iar noi nu am vrut sa ii primim. In aceste conditii, preocuparea noastra, cel putin pentru prima parte a campionatului, va trebui sa fie acumularea a cat mai multe puncte si sa jucam cat mai bine. Ca vom reusi sau nu, aceasta este alta problema. Am discutat si cu jucatorii si mergem pe ideea ca si alte echipe au probleme mai grave decat noi. De aceea, nu trebuie sa disperam, dar nici sa promitem niste lucruri pe care nu le-am putea realiza. Eu sper sa ne depasim conditia privind acesti doi factori: situatia financiara si plecarile de la echipa”, a mai spus Ioan Radu.

In incheiere, Ioan Radu a facut un apel catre toti iubitorii fotbalului din Suceava sa dea dovada de intelegere in ceea ce priveste urmatoarele evolutii ale Cetatii.

“Eu stiu ca suporterii si-ar dori doar victorii, dar si dorintele lor ar trebui sa se plieze pe conditiile noastre. Au fost si ani cand au fost bani, cand s-au adus jucatori pe contracte mari si cu promisiuni de promovare in prima liga. A fost alta perioada, acum este o perioada de criza si se stie cat de greu vin banii de la Primarie, pentru ca si acolo sunt incasari foarte mici. De aceea vreau ca suporterii si spectatorii sa inteleaga ca este o perioada grea pe care va trebui sa o depasim impreuna. Probabil, vor veni si vremuri mai bune cand poate vom avea alte posibilitati. Deocamdata aceasta este realitatea si trebuie sa ne adaptam”, a conchis Ioan Radu.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Un nou început de drum"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*