Trotuar pe gazon

Concertul lui Richard Clayderman desfasurat aseara pe Stadionul Areni a strans laolalta peste 10 000 de oameni, putini iubitori ai genului, multi gura-casca. Manevra luata de conducatorii urbei pe ultima suta de metri de a lasa intrarea gratuita a avut efectul scontat, astfel ca ‘Phiphi’, asa cum ii spun prietenii apropiati, nu a fost nevoit sa concerteze intr-un stadion mai degraba gol decat plin.

Una calda – una rece, pentru ca cei care au apucat deja sa isi cumpere bilet la pretul de 40 de lei (acestia fiind cel mai probabil chiar adevaratii iubitori ai acestui gen muzical) s-au vazut pusi in postura de a imparti tribuna stadionului cu cei care au intrat gratuit, singura ‘gaura in buget’ fiind data de achizitionarea semintelor si a pachetului de tigari.

Desi initial se stabilise ca accesul spectatorilor sa se faca doar in tribune, organizatorii au decis sa-i lase cat mai aproape de scena, astfel ca portile catre teren au fost larg deschise. O data cu cei care isi incep activitatea zilnica pe muzica lui Clayderman, pe gazon au patruns si tinerele mamici care impingeau de zor la carucioare. Alaturi de ele, copiii pe trotinete dadeau ocol obstacolelor de pe gazon peste care au zburdat, cu putin timp inainte, ditamai calutii de rasa. Este adevarat, oricine ar prefera sa-si lase copilul pe un petec de iarba verde decat pe asfaltul din centru, dar nu pe gazonul stadionului!

Referitor la ‘invazia’ de aseara, vicepresedintele clubului Cetatea, Gheorghe Boghean, si-a aratat regretul asupra a ceea ce a ramas in urma: “Spre bucuria noastra, gazonul a rezistat neasteptat de bine. Ce a ramas in tribune dupa ce au plecat spectatorii, nu are rost sa mai comentez…dar mai rau este de ce s-a intamplat pe gazon. Nu pot sa inteleg cum cel care a intrat pe gazon pentru a vedea concertul, a aruncat chistocul jos si eventual l-a stins cu piciorul. Cand am fost la un meci in Franta, fiecare spectator primea la intrare cate doua pungi de chipsuri si cate un program de meci, iar la sfarsit abia-abia se mai intrezarea in tribune cate un program de meci ramas. Suntem in urma cu civilizatia…”

Trebuie amintit faptul ca ingrijitorii stadionului au fost nevoiti sa parcurga fiecare centimetru patrat al gazonului si sa stranga cu mana tot ce a ramas in urma ‘publicului sucevean iubitor de arta si cultura’.

Pentru ‘Zilele Sucevei’, ar trebui sa ne asteptam la concurs de pascut capra neagra, de vanat porci mistreti si de pescuit la pastrav. Bineinteles, toate desfasurate pe Stadionul Areni!

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Trotuar pe gazon"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*