Suporterii trebuie să-şi faca asociaţie

Comitetul Executiv al LPF emite o Hotărâre în care se precizează, printre altele, că “se interzice acordarea de bilete, tichete sau alte facilităţi, între clubul gazdă (organizator) şi clubul oaspete (vizitator) pe bază de reciprocitate sau de către clubul oaspete (vizitator), precum şi acordarea oricărui sprijin material, financiar, logistic sau de orice natură de către echipa gazdă (organizatoare) sau oaspete (vizitatoare), direct sau indirect, galeriilor organizate în grupuri de suporteri ale clubului oaspete (vizitator)” la articolul 59. Hotărârea tocmai a fost aprobată şi de Federaţia Română de Fotbal.

Suporterii sunt obligaţi să înfiinţeze o asociaţie avizată de Jandarmeria Română. Noua asociaţie va trebui să poarte tratative pentru biletele clubului gazdă. Cluburile vor trebui să discute doar cu preşedintele sau reprezentantul asociaţiei suporterilor. Numărul de bilete, care vor fi atribuite asociaţiei de către clubul gazdă, nu poate depăşi 5% din capacitatea stadionului.

Devenită persoană juridică, galeria oaspete va suporta eventualele daune pe care le-ar putea provoca în sectorul lor sau pe traseul intrare-ieşire din stadion. În acest fel cluburile sunt scutite de orice răspundere. Până la constituirea în Asociaţie (Ligă), membrii galeriei oaspete vor răspunde ca persoane fizice, conform legilor, pe baza constatărilor efectuate în comun de clubul organizator şi Jandarmerie.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Suporterii trebuie să-şi faca asociaţie"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*