Stop plecărilor de la Sporting

Odată cu promovarea echipei de seniori în Liga a III-a, clubul Sporting îsi va ţine cei mai valoroşi tineri la Suceava. Cel puţin aşa susţine antrenorul Claudiu Sevaciuc.

Curtat chiar şi de echipe din Liga I, golgheterul “alb-verzilor” Alexandru Buziuc va rămâne la Suceava.

“Echipa de seniori a clubului Sporting s-a înfiinţat tocmai pentru a închide un ciclu de formare a jucătorilor. S-a plecat de la ideea că, neavând echipă de seniori, juniorii nu au motivaţie să rămână. Legislaţia din România te apără prea puţin pentru jucătorii pe care îi creşti, ei neavând un contract până la vârsta de 16 ani. Este greu, când o personalitate ca Gică Hagi sună părinţii şi le cere să-şi trimită copilul, tu ca şi club să aduci argumente când nu ai o echipă de seniori. Odată cu promovarea Sportingului s-a rezolvat şi această problemă. De la Sporting, din discuţiile pe care le-am avut, nu vor mai pleca jucători. De Buziuc s-au interesat şi câteva cluburi din Liga I, dar le-am răspuns clar că avem o strategie pe termen lung, în care este inclus Buziuc şi alţi jucători tineri”, a mărturisit antrenorul echipei Sporting.

Claudiu Sevaciuc a ţinut să precizeze că proiectul început la Sporting diferă mult de ceea ce a întâlnit la alte cluburi: “Investitorii de la Sporting nu doresc să-şi recupereze investiţia. Tocmai asta face diferenţa între Sporting şi alte echipe. De aici a fost şi convingerea mea că se poate face fotbal, altfel aş fi rămas la grupele de copii. Întotdeauna când am semnat un contract am întrebat conducerile cluburilor ce anume se doreşte şi nu mi-au plăcut echipele cu acelaşi obiectiv în fiecare an. Practic, doar decontarea unor bani publici era singurul obiectiv al acelui club. Din această cauză, la 25 de ani am renunţat la fotbal, prin venirea la Rapid. Am plecat din Liga a II-a direct în Liga a IV-a, chiar dacă eram jucătorul cu cele mai multe minute jucate în acel an. Aveam posibilitatea să plec la alt club, dar, ştiam deja din propria experienţă, că toate cluburile urmăresc acelaşi lucru. Din păcate, n-am întâlnit până acum oameni cu bani care să investească şi apoi să ceară performanţă. În cazul Sportingului este o altfel de abordare, care m-a convins să pornesc pe acest drum lung şi plin de obstacole.”

Tehnicianul sucevean a vorbit şi despre întoarcerea lui Daniel Păiuş la Academia “Gheorghe Hagi”, susţinând că nu a fost vorba despre o eroare a conducerii clubului Sporting.

“Păiuş a venit plin de entuziasm la Sporting. Avea câteva deficienţe, iar pregătirea centralizată pe care a făcut-o integral a fost un câştig pentru el. Ne-am bazat pe Păiuş, dar asta nu înseamnă că nu avem soluţii. La ei a venit un nou antrenor, care l-a vrut pe Păiuş şi pe alţi jucători din ţară, deci nu doar noi ne-am confruntat cu această problemă. Pot să spun că este o pierdere pentru el şi o şansă pentru un alt jucător al nostru. Nu este nicio eroare din partea conducerii noastre, pentru că am avut actele în mâna şi am fi putut să le oficializăm, dar un jucător nemulţumit la un club nu te ajută cu nimic”, a mai spus Claudiu Sevaciuc.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Stop plecărilor de la Sporting"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*