Start în campionatele de Republicani

republicaniB LPS Suceava - FCM Dorohoi

La sfârşitul acestei săptămâni vor debuta competiţiile naţionale destinate juniorilor republicani. În noul sezon, judeţul Suceava va fi reprezentat de şase echipe: câte două de la LPS Suceava, Rapid Suceava şi Bucovina Pojorâta.

Începând din această vară, juniorii republicani A şi B se vor întrece într-un nou sistem competiţional, cu două eşaloane – Liga Elitelor şi Campionatul Naţional, plus Cupa României. Judeţul Suceava va avea o singură reprezentantă în Liga Elitelor. Este vorba despre echipa de juniori B de la LPS Suceava, condusă de Aurel Constantin.

Ioan Radu

Ioan Radu

„Juniorii B, fiind în Elită, vor juca pe stadionul Areni. Vom întâlni echipe de tradiţie din ţară şi nu ne permite să le primim chiar la Iţcani. Este greu să ne stabilim obiective prea îndrăzneţe. Ne-am propus să ne prezentăm cât mai bine în Liga Elitelor, unde vom întâlni echipe foarte bune. La Juniori A ne-a prins bine evoluţia de anul trecut a grupei de 2006, când am participat la turneul semifinal de la Alba Iulia. Sperăm ca în acest an echipa care va fi pregătită de Marius Lup să aibă o clasare cât mai bună”, a declarat directorul Liceului cu Program Sportiv din Suceava, Ioan Radu.

Stadionul "1 Mai" din Iţcani

Stadionul „1 Mai” din Iţcani

Juniorii A de la LPS, dar şi cele două reprezentante ale clubului Bucovina Pojorâta vor disputa meciurile de pe teren propriu la Iţcani. Cu această ocazie, baza sportivă “1 Mai” va suferi mai multe lucrări de modernizare.

“Noi avem o colaborare cu Bucovina Pojorâta pentru campionatul acesta. Ţinând cont că la liceu sunt câte două clase de fotbal pe fiecare nivel, nu încăpeau toţi copiii să joace pentru echipele de la LPS. Pentru a le oferi posibilitatea să joace, am făcut o colaborare cu Pojorâta şi, fiind copiii noştri, vor juca pe terenul din Iţcani. Există un proiect de modernizare a bazei de acolo, iar în primă fază este vorba despre amenajarea unor vestiare cu toate utilităţile şi o aductiune de apă pentru a se putea iriga terenul. Proiectul este amplu, cuprinde modernizarea tribunelor, dar şi alte lucruri. Anul acesta strictul necesar ar fi însă vestiarele şi aducţiunea apei”, a mărturisit Ioan Radu, care speră ca cel târziu pe 1 noiembrie să paotă inaugura şi noul teren sintetic din campusul Liceului cu Program Sportiv.

În etapa inaugurală din Liga Elitelor sub 17 ani, LPS Suceava va înfrunta sâmbătă, de la ora 14:00, pe terenul Metaloglobus din Capitală, gruparea Sport Team Bucureşti.

La debutul Campionatelor Naţionale de Juniori A şi B, programat sâmbătă, la ora 12:00, Rapid Suceava va primi, la Siret, vizita grupelor de la CSMS Iaşi, iar Bucovina Pojorâta va juca pe terenul celor de la LPS Iaşi. Juniorii A de la Liceul cu Program Sportiv Suceava vor urmări prima rundă de pe margine.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Start în campionatele de Republicani"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*