Stai la curte? 4 idei și sfaturi pentru sucevenii care vor să-și amenajeze un teren de sport

Dacă stai la curte, ai ocazia de a petrece mai mult timp în aer liber, împreună cu cei dragi. Bucură-te de acest lucru și alcătuiește un cadru propice, în care să ai libertatea de a face tot felul de activități. Dacă ești o persoană căreia îi place să facă sport sau dacă ai copii care iubesc să se joace afară, poți face asta foarte ușor, creând un loc special, chiar în grădina ta! Trebuie, însă, să ții cont de câteva secrete care te vor ajuta să iei cele mai bune decizii pentru a profita la maximum de spațiul pe care îl ai la dispoziție.

În acest articol, vei afla 4 idei și sfaturi pentru sucevenii care vor să-și amenajeze un teren de sport în propria grădină! 

  1. Ține cont de hobby-urile tale

Un mic teren de sport creat în curtea ta este un avantaj din mai multe puncte de vedere. Este o investiție pe termen lung, care îți oferă beneficiul de a face mișcare oricând dorești, în intimitatea spațiului personal. Fă un plan propriu-zis, înainte de a te apuca de construcția lui, și gândește-te pentru ce fel de activități va fi potrivit. Dacă ești pasionat de fotbal, tenis sau baschet, începe procesul de creație având acest lucru în minte. Totuși, dacă îți dorești un spațiu multifuncțional, în care să poți organiza mai multe modalități de recreere, încearcă să gândești proiectul în așa fel încât să îl poți dezvolta în acest sens.

  1. Delimitează clar locul respectiv!

Este important ca perimetrul pe care îți dorești să-l amenajezi să fie bine delimitat de restul curții tale. Astfel, totul va fi mai bine organizat și vei putea să te ocupi concret de fiecare spațiu în parte. Pentru a putea face acest lucru, poți folosi diverse tipuri de panouri bordurate de la Hornbach, cu scopul de a împrejmui bucata de pământ pe care vrei să o transformi într-un minunat teren pentru activitățile tale sportive preferate. Aceste modele de panouri sunt extrem de recomandate datorită rezistenței ridicate la coroziune. De asemenea, sunt foarte ușor de montat și nu necesită cunoștințe de specialitate – ceea ce le face să fie printre cele mai căutate variante pentru astfel de proiecte!

  1. Alege tipul ideal de pavaj!

Pavajul este important când vine vorba despre un astfel de teren, atât din perspectiva aspectului, cât și din cea a utilizării lui. Poți opta pentru gazon, natural sau artificial, însă e bine să iei în calcul ce sporturi se pot face în aceste condiții. De altfel, te poți gândi la varianta pavajului cu ciment sau bitum – care îți vor permite o paletă mai largă de acțiuni, datorită rigidității caracteristice. În funcție de scopul pentru care construiești acest spațiu, alege ceea ce ți se potrivește!

  1. Gândește-te la beneficiile pe care ți le oferă!

Sportul și mișcarea, în general, au nenumărate beneficii și avantaje, care acționează pozitiv asupra calității vieții tale, influențând semnificativ sănătatea și buna dispoziție. Șansa de a avea un teren de sport în propria curte este o oportunitate unică, fiindcă, astfel, nu va mai trebui să te mai deplasezi altundeva, ci poți face acasă toate activitățile care îți fac plăcere, petrecând timp prețios, singur sau cu familia ta!

Așadar, curtea este un loc pe care îl poți valorifica în nenumărate feluri. Ține cont de toate sfaturile și pornește în această aventură a amenajărilor exterioare! Nu există limite – așa că acționează conform viziunii tale și înfrumusețează-ți grădina cu ideile inedite de mai sus, adăugând un strop de originalitate! 

Sursă foto: shutterstock.com

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Stai la curte? 4 idei și sfaturi pentru sucevenii care vor să-și amenajeze un teren de sport"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*