Sportul sucevean, pe moarte

Echipa locală de handbal masculin este în pragul colapsului. Neplătiţi, cei mai buni jucători au început să plece de la CS Universitatea Suceava, iar în aceste condiţii echipa va deveni ciuca bătăilor în Liga I. În ultimii ani, handbaliştii suceveni s-au clasat pe locuri onorabile în campionat, lucru care le-a permis să evolueze şi în Challenge Cup. Chiar dacă echipa a avut un comportament meritoriu, aceasta a fost nevoită să joace tot într-o sală vai de mama ei, cea de la Liceul cu Program Sportiv. O sală care este cu mult sub una dintr-un sat de pescari din Islanda ori din Insulele Feroe. Echipa de volei a Sucevei se zbate în mediocritate, la fel ca şi cea de rugby. Principala cauză a mediocrităţii o reprezintă lipsa banilor. Baschet nu există la Suceava. În ceea ce priveşte fotbalul, echipa de liga a III-a Sporting Suceava a fost eliminată din Cupa României de Progresul Frătăuţii Vechi, formaţie care abia a promovat în Liga a IV-a. Sucevenii şi-au luat-o cu 4-0. Cealaltă echipă de fotbal a municipiului reşedinţă de judeţ, Rapid Suceava, abia s-a salvat de la retrogradarea în Liga a III-a. Viitorul echipei este incert, din cauză că nu există bani. Federaţia Română de Fotbal refuză să omologheze stadionul „Areni”, care, cu ani în urmă, pe vremea cînd Suceava avea echipă de prima divizie, aduna în jurul terenului şi cîte 15.000 de oameni. Oameni din multe dintre localităţile judeţului nostru, dar şi din Botoşani. Deci, la Suceava, sportul trage să moară. Acesta moare odată cu bazele sportive construite cu ani urmă, cele mai multe pe vremea regimului totalitar. Un regim pe timpul căruia, înainte de începerea oricărui meci, indiferent de sport, jucătorii echipelor sucevene strigau: „Pentru gloria sportului sucevean, înainte!”. Înainte, pentru că înainte era mai bine, din acest punct de vedere.

sursa: Radio Top

COMENTARII:

2 Comentarii la "Sportul sucevean, pe moarte"

  1. In vara anului 2012, un jucator de la CSU Universitatea Suceava imi spunea cu patos ca toti sunt hotarati sa il voteze pe Catalin Nechifor ca presedinte de C.J. pentru ca acesta este un mare suporter, un tanar care va da bani sportului sucevean, merge la meciurile Universitatii,etc…nu stiu de cate ori a mai fost in tribuna de cand e presedinte CJ, dar stiu ca Universitatea este in prag de desfintare, sportul sucevean moare pe zi ce trece, iar acel jucator a trebuit sa paraseasca Suceava pentru a manca o paine. Iar Nechifor trimite 200000 de felicitari pulimii cu ocazia sarbatorilor de iarna. Hai sa traim…la multi ani!

  2. ARTICOL SCRIS DE DINU ZARA LA DATA DE 23 AUG.212 | 18 ianuarie 2014 at 16:31 | Răspunde

    Potrivit unui site de statistici din fotbal, transfermarkt.co.uk, în ultimii cinci ani Marin Barbu a câştigat doar 16,67% dintre meciurile oficiale.

    Sunt chiar curios să văd dacă sucevenii au uitat cumva că în campionatul care s-a încheiat, Marin Barbu, antrenor la SC Bacău, rivala Rapidului la promovare, a fost cel care a încercat să-i cumpere pe unii jucători suceveni pentru meciul direct sau pentru alte meciuri unde ceferiştii ar fi putut pierde promovare.

    Astea să fie marile realizări pentru care Nechifor l-a adus pe Magiun la Suceava. Şpăguitul arbitrilor şi jucătorilor să fie marea experienţă de care are nevoie fotbalul sucevean?

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*