Speranţa boxului sucevean

A pus mănuşile în mână prima dată la vârsta de zece ani, în cadrul unei gale organizate în sala de sport a Liceului Economic „Dimitrie Cantemir“ din Suceava. „Toţi de acolo ziceau că am boxul în sânge şi, la cererea antrenorului, tatăl meu m-a adus la antrenament. Eram mascota sălii, eram cel mai mic de acolo, aveam vreo 20-25 de kilograme, pe când ceilalţi aveau de la 32 în sus“, povesteşte Andrei.

A început pregătirea în condiţiile în care nu împlinise vârsta limită pentru a participa la competiţii şi nici greutatea necesară. Abia după trei ani de antrenamente dure, tânărul sucevean a intrat într-un ring „oficial“, la Campionatul Naţional de box pentru juniori, care s-a desfăşurat la Iaşi.

„Am terminat pe locul cinci. Am avut un adversar bun, care a ieşit campion atunci şi după trei ani a ieşit vicecampion mondial. Acest lucru m-a ambiţionat, mi-a crescut voinţa de a câştiga şi de a mă pregăti mai bine pe viitor“, rememorează Leonard.

A lăsat „naţionalele“ pentru Bacalaureat

Deşi s-a antrenat cu sârg, suceveanul a fost urmărit de mult ghinion pe parcursul scurtei sale cariere. Nu a reuşit să ia parte la multe competiţii din cauza unor luxaţii repetate la mâna dreaptă. Anul trecut, a fost nevoit să renunţe la pregătirea pentru campionatele naţionale, preferând să se dedice studiului în vederea susţinerii examenului de Bacalaureat.

Ca să oprească seria ghinioanelor, Andrei a hotărât să se opereze la umăr.
„S-a operat pentru că era permanent în pericol să piardă meciurile din cauza unor accidentări. Este un tânăr talentat, care munceşte mult şi sunt convins că va reveni în ring în cel mai scurt timp posibil“, explică Doru Iftime, antrenorul lui Andrei. În ciuda nenumăratelor accidentări, tânărul sucevean are vitrina plină de medalii. În 2007 a câştigat etapa pe Moldova. „Nu a fost greu, dar mi-a fost frică. Am boxat în finală cu un sportiv din Brăila, dar am câştigat chiar dacă eram la el acasă“, povesteşte sportivul.

Bronz la seniori

În acelaşi an, a ajuns la finalele Campionatului Naţional de box pentru juniori, unde a câştigat medalia de bronz. În 2008, a fost selecţionat în echipa Moldovei şi s-a ales tot cu medalia de bronz la Campionatul Naţional de Box la seniori.

Tot în 2008, a câştigat titlul de vicecampion naţional de tineret, iar în februarie 2009 şi-a adjudecat medalia de argint la Cupa României la box la seniori, categoria 54 de kg.

Întrebări şi răspunsuri

Ce planuri de viitor ai?
Până să ajung la operaţie, eram pe o pantă ascendentă, vicecampion naţional universitar, locul doi la Cupa României de seniori, erau nişte rezultate bune. Nu am mai putut să particip la naţionalele de seniori, unde aveam şanse mari la podium. Pe viitor vreau să revin din nou în top şi să urc cât mai sus spre medalii cât mai strălucitoare.

Ce sacrificii presupune acest sport?
Unul din ele ar fi regimul alimentar. În perioada concursurilor, nu mai mănânci orice. E greu să slăbeşti şi să te menţii în categorie. Şi timpul ţi-l sacrifici pentru că trebuie să acorzi mai mult timp pentru odihnă şi antrenamente.

Ce-i place
„Cel mai mult îmi place de prietena mea“, dezvăluie cu sinceritate boxerul. Acesta preferă să-şi petreacă timpul liber împreună cu prietenii. În afară de sportul cu mănuşi, este pasionat de internet şi de web-design.

Ce nu-i place
Nu este de acord cu tinerii care renunţă la şcoală pentru sport. „Dacă ştii cum să-ţi organizezi bine timpul poţi face faţă cu brio atât la şcoală, cât şi la antrenamente“, este părerea de expert a lui Andrei.

Sursa: Adevărul de seară

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Speranţa boxului sucevean"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*