Rugbyul, in situaţie critică

Constantin VladConstantin Vlad

După 50 de ani de activitate, echipa de rugby a Suceveni este foarte aproape de dispariţie. Fără sprijin de la Consiliul Judeţean în ultimii doi ani, CSM Bucovina îşi pune ultimele speranţe în Primărie.

Formaţia pregătită de Constantin Vlad a supravieţuit în primele cinci luni ale acestui an prin sprijinul primit de la CSM Suceava, iar din luna iunie şi până în prezent a încasat 40.000 de lei de la Primărie. Municipalitatea a alocat pentru acest an suma de 200.000 de lei la rugby, iar banii rămaşi de încasat sunt vitali pentru continuarea activităţii la CSM Bucovina.

„Traversăm o perioadă de criză, care văd că se tot prelungeşte. Primăria a fost mereu alături de noi, dar acum, fără rea intenţie, întârzie plata. Ştim că sunt probleme, că sportul nu reprezintă o prioritate, dar avem nevoi urgentă de bani. Sper să primim ceva, altfel suntem în pericol să nu terminăm competiţia. Nici transportul la Petroşani nu l-am achitat”, a mărturisit antrenorul Constantin Vlad.

În ultima etapă din sezonul regulat, CSM Bucovina va juca sâmbătă, de la ora 13:00, pe teren propriu, cu Politehnica Iaşi. În vreme ce sucevenii se gândesc la supravieţuire, oaspeţii atacă promovarea în Superligă, fiind în momentul de faţă pe locul secund al clasamentului Diviziei Naţionale.

“Meciul ar fi fost foarte important pentru noi dacă am fi câştigat la Petrosani şi aveam şanse la play-off. Aşa, miza e faptul că jucăm acasă şi nu vrem să ne facem de ruşine în faţa propriilor suporteri. Ieşenii au un lot superior nouă, dar sper să facem faţă şi să iasă un joc spectaculos”, a declarat tehnicianul sucevean.

Cu ocazia meciului de sâmbătă, la CSM Bucovina vor debuta Buiciuc şi Strugariu. Cei doi sunt campioni naţionali la sub 19 ani cu CS Gura Humorului şi au semnat săptămâna aceasta cu gruparea suceveană. În turul sezonului regulat, Politehnica Iaşi s-a impus pe teren propriu cu scorul de 22-15.

COMENTARII:

3 Comentarii la "Rugbyul, in situaţie critică"

  1. sa faca bine sa dea banii-napoi Primariei!

  2. Daca stai bine si te gandesti putin, TOT SPORTUL SUCEVEAN E IN SITUATIE CRITICA!

  3. MISU SUCEVEANU | 24 august 2013 at 11:34 | Răspunde

    CHIAR CEI CARE CONDUC ACEST ORAS NU IUBESC NICI UN SPORT ???, VEDEM CA IN ORASE VECINE CA NEAMT,BOTOSANI,CHIAR SI VASLUI SE POATE, LA NOI DE CE NU ???

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*