„Se poate evita retrogradarea”

Dupa ce echipa locala CSMU LPS a iesit din anonimatul ligii inferioare de volei, jucand in prima liga dupa 13 ani de absenta, va readucem in prim plan un sucevean care s-a consacrat pe alte meleaguri. Razvan Purice a inceput volei-ul la varsta de 17 ani, la Suceava, sub indrumarea domnului prof. Balaci. Dupa ce a jucat o vreme la prima echipa mare, s-a transferat la Piatra Neamt in 1999, obtinand si medalia de bronz in Campionatul National. Implicit a prins lotul national, fiind titular de baza la Turneul final de calficare la Campionatul Mondial. A urmat transferul la Deltacons Tulcea, urmat de un eveniment nefericit – un accident de masina, care l-a scos din activitatea sportiva timp de 2 ani. A urmat o lunga perioada de recuperare, perioada in care a evoluat din nou pentru clubul sucevean.

Stiinta din Bacau l-a monitorizat, ca mai apoi sa-l transfere in incercarea lor reusita de a promova pe prima scena a voleiului romanesc. Razvan a mai evoluat un an la Universitaea Cluj si apoi alti trei ani la Unirea Dej, in ultimul an ocupand un loc 4. “Transferul la Dinamo e o noua sansa de a intra in lupta puntru o medalie, una cat mai stralucitoare si o confirmare a muncii mele de pana acum. Sa joci la un club cu renume cum este Dinamo e o onoare si sper ca lumea de aici sa fie multumita de prestatia mea din campionat!“ a comentat fostul capitan al echipelor din Cluj si Dej ultima provocare venita din Bucuresti.

Prezent fiind in Sala “Elisabeta Lipa” din Botosani la Turneul Final prin care elevii lui Pancu au promovat, Razvan Purice s-a aratat optimist in ce priveste viitorul actualei echipe: “E un moment important pentru volei-ul sucevean si cred ca echipa trebuie sprijinita de autoritati pentru a putea rezista si pentru a-si atinge obiectivele stabilite. Cu ajutorul lor, cred ca echipa se poate mentine in div. A in cativa ani.“.

Desi nu a fost coleg la aceeasi echipa cu tinerii din lotul actual al CSMU LPS Suceava, Purice tine legatura cu toti voleibalistii din Suceava. Mai mult, dupa spusele lui chiar a incercat inregimentarea lui Andrei Sasu la Stiinta, in perioada in care Razvan a jucat acolo. Intrebat de GazetaSV daca, macar la finalul carierei, are de gand sa revina la Suceava, actualul dinamovist a declarat: “Asta depinde de cand am sa consider eu ca sunt pe finalul carierei… si niciodata nu poti sa spui ceva despre ce se va intampla in viitor. Bineinteles ca mi-ar place sa pot sa vin, sa ajut echipa cu experienta pe care am acumulat-o, depinde si daca cei de acolo vor accepta ajutorul meu!

Revenind la echipa care l-a propulsat in voleiul mare si la sansele ca aceasta sa ramana unde a revenit dupa mai bine de un deceniu, Razvan Purice a concluzionat: “Campionatul actual va fi unul foarte greu. Nu ma refer neaparat la valoarea echipelor, ci la bugetele fiecarora si la posibilitatea de a sustine echipele in campionat. E o perioada grea pe care fiecare echipa o resimte in felul ei. Daca e sa o luam dupa valoarea loturilor, cred ca echipa din Suceava ar avea sanse destul de reale sa evite retrogradarea, si contracandidate ar fi Tg. Mures, CSM Bucuresti, Craiova si Steaua. Le urez bafta si sunt alaturi de ei !!

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "„Se poate evita retrogradarea”"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*