Se modifică formatul Ligii a 4-a!

Bucovina Ciocanesti

Începând din această toamnă, formatul Ligii a 4-a din Suceava va fi schimbat. Preşedintele AJF Suceava, Ciprian Anton, a pregătit două variante de organizare a celor două competiţii, iar decizia finală va fi luată după data de 20 iulie.

Ciprian Anton aşteaptă să se clarifice lucrurile în Ligile a 2-a şi a 3-a pentru a hotărî în ce format se va desfăşura campionatul judeţean din Suceava.

„Ultimul sezon l-am inceput cu 18 echipe. Din pacate, in tur am pierdut o echipa, iar in retur inca una. Consider ca si cele 16 echipe cu care am terminat campionatul sunt foarte multe. Am intampinat greutati in etapele intermediare, cand multa lume a fost nemultumita. Este un campionat de amatori, iar in timpul saptamanii este greu sa se dispute meciuri, chiar daca noi le programam la ora 17:00 sau 18:00. Din ultima discutie avuta cu domnul Razvan Burleanu si cu domnul Gheorghe Chivorchian, se doreste eliminarea barajului pentru promovarea in Liga a 3-a. Se doreste crearea a opt serii de Liga a 3-a si a unei singure serii de Liga a 2-a. Aceste lucruri se vor clarifica pe data de 20 iulie, cand este ultima zi de inscrieri in cele doua esaloane”, a declarat seful Asociatiei Judetene de Fotbal.

Prima variantă propusă de Ciprian Anton presupune formarea unei Superligi cu 12 echipe, dar pentru acest lucru mai multe echipe ar trebui să investească în infrastructură.

“Acea Superliga are si un caiet de sarcini. In primul rand terenul trebuie sa aiba totusi iarba, apoi vestiarele trebuie sa aiba apa calda curenta. Nu in ultimul rand, toate echipe vor trebui sa filmeze meciurile, iar acest lucru presupune crearea unui spatiu tehnic pentru montarea camerei respective. Drept urmare, s-ar putea ca unele dintre echipele cu vechi state in Liga a 4-a, ca Putna si Volovat, sa nu poata indeplini aceste conditii intr-un timp scurt. Conform calculelor noastre, in momentul de fata am avea 7-8 echipe care s-ar integra perfect in ceea ce ne dorim noi si mai trebui sa gasim 4 echipe pana la inceputul sezonului. Nici n-as vrea sa facem o serie de 10 echipe, cu play-out”, a marturisit Ciprian Anton.

Şeful Asociaţiei Judeţene de Fotbal înclină mai degraba spre o variantă cu două serii a câte 12 echipe: “Spre aceasta varianta m-as duce mai mult, pentru ca daca s-ar elimina acel baraj ar fi ideal ca castigatoarele celor doua serii sa joace intre ele. Altfel, ar fi foarte greu ca o echipa sa joace un baraj in judet, apoi sa mearga la inca un baraj. Cu acordul Adunarii Generale, si nu ca la nunta – asa cum au aparut speculatii, vom adresa invitatii catre echipele care doresc sa se inscrie in Liga a 4-a si au conditiile necesare de participare. Si-au manifestat deja interesul in acest sens cei din Dolhasca, plus inca vreo 4-5 echipe. Unele se incadreaza in cerintele pentru Liga a 4-a, altele doar pentru Liga a 5-a. Vom incerca sa impartim judetul in doua, 12 echipe intr-o serie si 12 in cealalta, iar cu echipele care raman speram sa facem si la Liga a 5-a doua serii.”

Ciprian Anton propune câteva schimbări şi în competiţiile juvenile. Conform acestuia, cluburile care doresc să participe la juniori A1 ar urma să se înfrunte doar în cadrul unui turneu final, care să dea campioana judeţeană. În această situaţie, meciurile de Liga a 4-a seniori vor fi precedate de juniori B1, copii din clasele V-VIII.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Se modifică formatul Ligii a 4-a!"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*