Science Fiction (SF) Rădăuţi

Există în România o echipă de fotbal pentru care golul este cel mai de preţ lucru pentru care joacă.
Se întâmplă la Rădăuţi, unde echipa din localitate joacă în liga a treia şi este ciuca bătăilor. Ar fi bine dacă ar lua numai bătaie, dar NU A ÎNSCRIS NICI UN GOL ŞI A PRIMIT NU MAI PUŢIN DE 43 DE GOLURI. Asta doar în cinci etape de campionat.

Să dai un gol în divizia C este o sărbătoare la Rădăuţi. “Returul trecut, când am marcat primul gol, am petrecut până dimineaţă“, spune patronul echipei, Cristi Moroşan, pentru www.sport.ro.
Echipa de fotbal din Rădăuţi a ajuns şi ţinta ironiilor oamenilor din localitate. Science Fiction (SF) Radauţi este numită acum echipa în loc de Şcoala de Fotbal Rădăuţi.

Patronul echipei din Rădăuţi a pus la bătaie şi o primă specială pentru cel care va marca primul gol în campionat. “Cel care va înscrie primul, va spune ce echipament al unei echipe mari doreşte şi noi îl vom cumpăra. În plus, la sfârşitul sezonului pentru faptul că nu s-au dezarmat după ce au luat atâtea goluri în campionat, îi vom duce pe toţi într-o vacanţă de zece zile în Franţa“, spune Cristi Moroşan (foto stanga) pentru www.sport.ro.

Şcoala de fotbal Rădăuţi este o echipa atipică – nu salvarea de la retrogradare sau promovarea în liga a doua este obiectivul, ci marcarea unui singur gol. Pare incredibil, dar adevarat. Patronul echipei din Rădăuţi este mândru de echipa sa , mai ales că i-a premiat şi i-a felicitat după un meci în care au primit multe goluri, dar au învăţat să iasă la offside. Au făcut-o de 26 de ori într-un meci.

Echipa din Rădăuţi este formată în mare parte din jucători tineri, cel mai bătrân are 24 de ani şi este chiar fratele patronului Cristi Moroşan.
Şi ca un paradox, cei mai buni jucători ai echipei din Rădăuţi sunt chiar fundaşii centrali, cu toate că au luat 43 de goluri în cinci etape din liga a treia. “Nu prea avem mijlocaşi, ei nu-şi ajuta fundaşii, de aceea luăm goluri multe. Fundaşii centrali, oricum, sunt baza la noi“, spune Moroşan.

Nimeni nu întelege care este explicaţia acestei echipe, de ce continuăm s-o ţinem în liga a treia cu toate că am primit multe goluri pe meci. Noi nu ne gândim decât să creştem jucători, nu ne interesează rezultatele. Putem să luăm bataie şi cu 100-0“, spune patronul Moroşan pentru www.sport.ro.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Science Fiction (SF) Rădăuţi"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*