S-au calificat la CE de Cros

Atleta suceveanca Cristina Casandra s-a calificat la Campionatele Europene de Cros, dupa ce a terminat pe podium la Cupa Romaniei, intrecere ce s-a desfasurat, ieri, la Baile Felix si care a adunat la start aproximativ 400 de concurenti. Sportiva legitimata la clubul local Csm Suceava a terminat cei 8 kilometri ai cursei pentru senioare pe pozitia a 3-a, in spatele stelistei Roxana Birca si a dinamovistei Ancuta Bobocel.

In cursa feminina de tineret, desfasurata pe o lungime de 6 kilometri, Iulia Cosarca a prins la randul ei podiumul, sosind a treia in cursa, in spatele bucurestencei Liliana Danci si a pitestencei Oana Mircea. Din pacate, sportiva legitimata la Csm Suceava nu va participa la Europenele de Cros, intrucat Federatia Romana de Atletism a decis sa trimita la intrecerea continentala doar echipa de senioare.

Am obtinut niste rezultatele bune la Baile Felix. Chiar daca a fost mai mult o competitie de pregatire, cupa neaducand puncte la club, importanta este calificarea. Pana la urma aceasta a fost si obiectivul nostru”, a spus antrenorul sucevean Silviu Casandra, care a precizat ca, in vederea pregatirii Campionatele Europene de Cros ce vor avea loc pe 11 decembrie in Slovenia, atleta Cristina Casandra va pleca inca de la jumatatea lunii noiembrie intr-un cantonament in Portugalia.

Cel de-al doilea sportiv sucevean calificat la Europenele de Cros este Andrei Leanca, atletul de la Csm Dorna Vatra Dornei obtinand biletele pentru intrecerea din Slovenia dupa ce a sosit pe primul loc la juniori II si a terminat pe locul 5 la juniori I, la selectia de la Baile Felix. Zestea de medalii obtinute de delegatia condusa de antrenorul Cristian Prasneac a fost completata de Claudiu Mihaescu, sosit al doilea in proba de 1.500 de metri la categoria de varsta copii II. De asemenea, Csm Dorna a obtinut alte trei medalii in probele pe echipe, acolo unde a castigat aurul la categoria copii II si bronzul la categoriile copile II si copii III.

Ma bucur foarte mult pentru aceasta calificare obtinuta de Andrei, mai ales ca el este cu patru ani mai mic decat cei care vor concura la Europene la categoria juniori I”, a spus Cristian Prasneac.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "S-au calificat la CE de Cros"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*