Şapte medalii pentru atleţii suceveni

Andrei Gafita - Radu Mihalescu

Stadionul „Nicolae Dobrin” din Piteşti a găzduit la finalul săptămânii trecute Campionatul Naţional de Atletism pe pistă pentru seniori şi Campionatul Naţional de marş 20 de kilometri pentru seniori, tineret şi juniori. Sportivii suceveni s-au întors cu şapte medalii de la cele două competiţii.

Revenit de la Europenele de juniori I, unde în urmă cu două săptămâni a reuşit să stabilească un nou record naţional în proba de 10 kilometri marş, Andrei Gafiţa a obţinut trei medalii la Piteşti. Atletul pregătit de Radu Mihalescu a parcurs cei 20 de kilometri într-o oră, 31 de minute şi 53 de secunde, timp care i-a adus bronzul la seniori, şi aurul la tineret şi juniori.

“M-a surprins un pic medalia de la seniori şi titlul la tineret, unde favorit era un sportiv din Piteşti. Ca timp a mers foarte bine, mă aşteptam să meargă mai încet, ţinând cont că a venit obosit de la Europene. Şi-a făcut record personal cu vreo 10 minute faţă de anul trecut la 20 de kilometri. Este un timp foarte bun, nu a fost departe de locul II, şi mă gândesc că, dacă va continua aşa, are şanse să prindă Balcaniada de seniori din primăvara lui 2016, la primul său an de seniorat”, a declarat antrenorul Radu Mihalescu.

Delegaţia suceveană a obţinut alte trei medalii de argint prin Andreea Nane, la juniori, echipa de băieţi la seniori (Gheorghe Berdei, Paul Coman, Ştefan Dornean, Cătălin Şuhani, Andrei Gafiţa) şi echipa feminină de tineret (Ioana Agapi, Alina Onofrei şi Andreea Nane). Antrenoarea fetelor, Cristina Casandra, a terminat la rândul său pe locul secund în proba de 3.000 de metri obstacole.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Şapte medalii pentru atleţii suceveni"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*