Săptămâna Europeană a Sportului

Saptamana Europeana a Sportului

În perioada 7-13 septembrie va avea loc prima ediţie a Săptămânii Europene a Sportului. Aceasta va fi marcată în România de peste 130 de acţiuni, la care vor participa circa 26.000 de amatori de mișcare și 1.200 de voluntari.

Evenimentul, care se va desfășura simultan în toate cele 28 de ţări ale Uniunii Europene, la care se adaugă ale 6 ţări de pe continent, este promovat atât de canalul de televiziune pan-european Eurosport, de televiziuni membre ale EBU, în urma unui acord semnat anul acesta, de federaţii naţionale și la nivel continental, cele mai active anunţându-se cele de gimnastică și atletism, cât și de ambasadorii SES. Acești ambasadori ai Săptămânii Europene a Sportului, personalităţi consacrate ale sportului, reprezintă, ei înșiși, modele de succes pentru practicanţii activităţii fizice și sportului.

În ţara noastră îi avem ca ambasadori pe dna. Gabriela Szabo, campioană olimpică, actualul ministru al Tineretului și Sportului, și pe dl. George Boroi, vicecampion european, președintele al celui mai puternic club din România, Steaua București. Alţi reprezentanţi ai ţărilor UE sunt, printre alţii, celebrităţi precum Paula Radcliffe, Steven Gerrard (Marea Britanie), Joel Gonzalez (Spania), Caroline Wozniacki (Danemarca), Tapio Korjus (Finlanda), Gerlinde Kaltenbrunner (Austria), Danka Bartenkova (Slovacia), Jean-Michel Saive (Belgia), Marie Bochet (Franţa), Clarence Seedorf (Olanda).

Desfășurată sub deviza #BeActive, Săptămâna Europeană a Sportului va avea la Bruxelles un eveniment principal, pe 9 septembrie, în The Square Conference Center, cu tema „Rolul sportului în promovarea toleranţei și societăţii deschise în Europa”. Cu acest prilej vor fi decernate Premiile #BeActive, prin care sunt recunoscute și prezentate proiectele cele mai bune din Europa, care se disting datorită abordării creative, inovatoare și favorabile creșterii participării cetăţenilor europeni la sport și activitate sportivă.

În prima zi a Săptămânii, pe 7 septembrie, la București va fi organizată o conferinţă de presă de deschidere oficială a evenimentului, susţinută de cei doi ambasadori români și de reprezentanţii Federaţiei Române Sportul pentru Toţi, urmând să aibă loc manifestări în majoritatea judeţelor, conchide comunicatul.

In judeţul Suceava, manifestările prilejuite de Săptămâna Europeană a Sportului se vor desfășura cu aportul și colaborarea dintre Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi, a numeroase cluburi, asociaţii sportive, organizaţii sindicale sau firme. Numărul total de activităţi este de 10 cuprinzând disciplinele fotbal, volei, tenis, cros, baschet, ciclism, tir sportiv, tir cu arcul, aerobic-fitness, kangoo-jumps.

Săptămâna Europeană a Sportului – #BEACTIVE este un Program finanţat cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul Erasmus + și cofinanţat de Ministerul Tineretului si Sportului având Coordonator Naţional Federaţia Română Sportul pentru Toţi.

Saptamana Europeana a Sportului

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Săptămâna Europeană a Sportului"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*