S-a stabilit traseul utilităților pentru Polivalentă

Utilitatile necesare pentru noua sala polivalenta vor fi trase de la cartierul ANL. Primarul Sucevei Ion Lungu a anuntat ca a stabilit traseul acestora, astfel incat sa nu traverseze proprietatile private aflate in zona Metro.

„Trebuie sa ducem utilitatile cat mai urgent in zona unde se va realiza noul complex sportiv, pentru ca cei care vor castiga licitatia de construire trebuie sa aiba conditiile necesare pentru organizarea santierului. Atunci cand am avut discutii la vizita in teren a celor de la Compania Nationala de Investitii, am cautat sa identificam cel mai scurt traseu pentru a duce utilitatile. Am gasit o solutie, de a duce utilitatile. De la blocurile ANL, ocolim proprietatile private si mergem doar pe terenul Statiunii de Cercetari Agricole pana la Complexul Sportiv. Avem si un avantaj pentru ca este o cadere de panta, in asa fel incat canalizarea merge prin scurgere gravitationala si nu este necesar sa punem instalatie de pompe. Avem prinse in acest an in buget sume pentru studii in prima faza, discutam aici despre retea de apa si canal, retea de alimentare cu energie electrica si retea de alimentare cu gaz metan. Avem bani si in fondul de rezerva, iar in masura in care vom clarifica proiectele, putem demara executia efectiva a acestor lucrari”, a anuntat Ion Lungu.

Primarul Sucevei a precizat ca instalatiile pentru utilitati vor avea o capacitate care sa deserveasca si celelalte obiective sportive care ar urma sa fie construite in zona. Este vorba despre un stadion nou si doua bazine olimpice.

„Asa cum se stie, acolo avem de realizat un complex sportiv, care, in conformitate cu documentatia de urbanism, pe langa sala polivalenta mai cuprinde un stadion nou, doua bazine de inot de nivel olimpic si alte terenuri de sport. In aceste conditii, vom aduce din start utilitati de o capacitate care sa satisfaca intregul complex sportiv. Este o lucrare pe care o facem contracronomentru si sper sa gasim solutiile cele mai rapide si cele mai optime”, a conchis seful administratiei locale.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "S-a stabilit traseul utilităților pentru Polivalentă"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*