Rusu a devenit dublu campion balcanic

Delegatia României a reusit sa câstige un numar de 13 medalii, 4 de aur, 5 de argint si 4 de bronz, la editia 2018 a Campionatului Balcanic de cros, ce a avut loc duminica trecuta, la Botosani, informeaza Federatia Romana de Atletism.

Competitia a fost organizata de catre Federatia Româna de Atletism, cu sprijinul autoritatilor locale si judetene din Botosani, fiind dedicata juniorilor, tineretului si seniorilor. Au participat sportivi din opt tari: Romania, Macedonia, Turcia, Serbia, Albania, Bulgaria, Republica Moldova si Ucraina.

Dorin Andrei Rusu, sportiv pregatit de Cristian Prasneac la CSM Dorna Vatra Dornei, a câstigat medalia de aur  la categoria tineret, în proba de 8 kilometri, cu timpul de 23 de minute, 9 secunde si 25 de sutimi, urmat în clasament de bulgarul Ivo Balabanov si de turcul Onur Aras. Rusu a castigat aurul si in proba pe echipe, alaturi de Laviniu Chis, Marian Nicolae si Ionut Dragusin.

Ma bucura aceste doua titluri de campion balcanic. Sportivul meu demonstreaza ca este din ce in ce mai matur de la un concurs la altul. Si acum a controlat cursa ca un mare campion si pe ultima parte a marit tempoul, iar adversarii n-au mai tinut ritmul. Cu aceasta victorie, Andrei s-a calificat la Campionatul European de Cros ce va avea loc pe 9 decembrie, in Olanda”, a declarat antrenorul dornean Cristian Prasneac.

In proba rezervata junioarelor, Angela Olenici (LPS Suceava) a luat bronzul.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Rusu a devenit dublu campion balcanic"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*