Rugbiștii humoreni și-au primit medaliile de campioni

Rugbyistii de CSS Gura Humorului si-au primit sambata, in mod oficial, tricourile si medaliile de campioni nationali la categoria de varsta sub 17 ani. Acesta este cel de-al treilea titlu national consecutiv cucerit de formatia antrenata de Andrei Varvaroi, dupa cele din 2017 si 2018.

Invitat la festivitatea de premiere de pe stadionul Tineretului, primarul Marius Ursaciuc i-a laudat primul pe rugbystii humoreni, carora municipalitatea locala le va oferi o excursie de trei zile la o destinatie la alegere. “Este o generatie de exceptie, cu sportivi de exceptie si antrenori de exceptie. Inafara de a ma inclina in fata performantelor lor, mai mult nu pot sa fac”, a spus primarul orasului Gura Humorului.

Nu ne propunem sa formam doar sportivi. Vrem sa formam oameni cu caracter. Sper ca acesti copii vor ajunge peste 15 ani la nationala Romaniei. In vara anului trecut am infiintat RC Gura Humorului, care se vrea o continuitate a CSS Gura Humorului. Asta pentru ca odata ce acesti copii termina junioratul, le era foarte greu sa-si continue cariera sportiva” a spus reprezentanta Fundatiei Te Aud Romania, Gabriela Popescu.

Am reusit pentru al treilea an consecutiv sa iesim campioni nationali. Si asta cu trei etape inainte de finalul sezonului si cu victorii pe linie, ceea ce este un lucru extraordinar. Atunci cand gandeam ca o sa fie un an de tranzitie, atunci baietii s-au mobilizat. Ideea era sa evoluam, ca acesti copii sa nu se piarda si sa se regaseasca la nivel de seniori cand termina junioratul. Noi punem scoala pe primul loc, apoi activitatea rugbystica. Ma bucura ca nu s-au pierdut jucatori. Regasim aceiasi jucatori care ii aveam aici de la 15 ani. Vreau sa-i felicit pentru performanta si sa le transmit ca a fi campion national nu inseamna a fi un bun sportiv, inseamna a fi un bun om in societate. Cred ca putem continua aceasta munca pana la varsta de 19 ani, apoi sa facem tranzitia la echipa de seniori, careia sa-i influenteze parcursul” a adaugat antrenorul echipei CSS Gura Humorului, Andrei Varvaroi.

In parteneriat cu Fundatia Te Aud Romania, cinci dintre componenti echipei de juniori under-17 de la CSS Gura Humorului, Robert Cioltan, Alexandru Bandol, Alin Conache, Alexandru Girdea si Ciprian Nichitean vor pleca peste o luna in Noua Zeelanda, unde au primit gratuit o bursa sportiva de pregatire la cea mai mare academie de rugby din lume.

CSS Gura Humorului a mizat in ultimul sezon al Campionatului National de rugby pentru juniorii sub 17 ani pe urmatorul lot de jucatori: Stefan Ajitaritei, Ioan Antonesi, Alexandru Nicolae Bandol, Mihnea Alexandru Barau, Ionut Razvan Barsan, Gabriel Bivol, Alexandru Vasile Buhaescu, Ilie Marian Catuna, Dumitru Robert Cioltan, Adrian Ionut Cojocariu, Alin Conache, Claudiu Vasile Cuciureanu, Mihai Cristian Daraban, Marian Adrian Floristean, Alexandru Girdea, Ionut Alex Limbosu, Andrei Muresan, Ciprian Ioan Nichitean, Laurentiu Pojar, Vladut Iulian Sidau, Alexandru Tucalic, Vladut Turcanu, Alexandru Ursache, Mircea Ursache, Sebastian Vasilovici, Alexandru George Davidoiu si Irinel Sebastian Legean.

La festivitatea de sambata au fost premiati si seniorii de la RC Gura Humorului, care au ocupat locul 5 la prima lor participare in Divizia Nationala de rugby. S-au acordat si sase plachete individuale dupa cum urmeaza: Alex Vaman – cel mai tehnic jucator, Lucian Zup – cel mai popular jucator, Sergiu Michiduta – jucatorul cu cele mai multe minute jucate, Catalin Deliu – jucatorul sezonului, Stefanita Rusu – cel mai implicat manager, Andrei Varvaroi – cel mai implicat antrenor.

Fara indoiala, anul 2018 va ramane scris in istoria orasului Gura Humorului, intrucat el consemneaza infiintarea acestei organizatii sportive. Este un vis indeplinit, acela de avea o echipa de seniori la noi acasa. A trebuit sa astept 23 de ani pentru a avea sansa sa joc acolo unde mi-am dorit cel mai mult: acasa. Mai mult, am impresia ca aceasta echipa a dezamortit si orasul nostru, dovada fiind numarul mare de spectatori de la meciurile de acasa. Suntem un club mic intr-un oras mic, cu resurse limitate, dar totusi am reusit sa ne depasim conditia si sa fim una dintre revelatiile campionatului. Sezonul extraordinar reusit la prima noastra participare in DNS ne face mandri de munca noastra, dar in acelasi timp creeaza asteptari mai mari pe viitor de la sportivi, suporteri si fara indoiala de la sponsori”, a fost mesajul managerului Stefanita Rusu, care a multumit pentru sprijin Fundatiei Te Aud Romania, DHL Expres Romania, BCR Romania, Fundatia TAR, CSS Gura Humorului, Primaria Gura Humorului, domnului George Straton, Raitar, CMB Bucovina si Albertemma.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Rugbiștii humoreni și-au primit medaliile de campioni"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*