Rezultate meritorii pentru atletii suceveni

Corina MurariuCorina Murariu, foto: Nea Dan

Stadionul „Cluj Arena” a găzduit sâmbătă şi duminică probele finale ale Campionatului Naţional de atletism pentru juniori III. Suceveanca Corina Murariu a avut o evoluţie foarte bună, reuşind să câştige două titluri de campioană şi unul de vicecampioană.

La competiţie au participat 500 de atleti de la 130 de cluburi din ţară. Performerii judeţului nostru au fost atleta Corina Murariu, de LPS Suceava, şi Daniel Mihăescu, de la CSM Dorna Vatra Dornei. Sportiva pregătită de Iustin Tătărău a terminat prima în probele de 800 de metri şi 1500 de metri, cu timpii de 2 minute, 14 secunde şi 62 de sutimi, respectiv 4 minute, 43 de secunde şi 4 sutimi. În plus, Corina Murariu şi-a trecut în cont şi o medalie de vicecampioană la ştafetă. Aici, din echipa Liceului cu Program Sportiv a făcut parte şi eleva lui Toader Flămând, Angelica Onica, medaliată cu argint în proba de 3.000 de metri obstacole.

Corina Murariu

Corina Murariu, foto: Facebook

„A fost un concurs extraordinar pentru Corina, plus că timpul a fost foarte bun la 800 de metri. 2 minute şi 14 secunde este barem de Campionat Mondial pentru juniori II. Păcat că cei de la Federaţie nu au vrut să o ia la Festivalul Olimpic al Tineretului, deşi ne-au promis acest lucru. Corina este o fată foarte muncitoare, aşa că aceste rezultate nu mă surprind. Vreau să mulţumesc pentru sprijin conducerii Liceului cu Program Sportiv Suceava şi domnului profesor Sorin Gălaţeanu de la Şcoala Salcea”, a declarat antrenorul Iustin Tătărău.

Două medalii de aur a obţinut şi Daniel Mihăescu. Sportivul pregătit de Cristian Prâsneac a ajuns primul în probele de 800 de metri(1:58:73) şi 1500 de metri(4:13.04). Atleţii suceveni şi-au trecut în cont şi o medalie de bronz, câştigată în proba de 3.000 de metri obstacole de elevul antrenorului Bogdan Roşcăneanu de la CSŞ Rădăuţi, Costel Niculcea.

Daniel Mihăescu

Daniel Mihăescu (foto: Nea Dan)

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Rezultate meritorii pentru atletii suceveni"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*